ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-förslaget: Nyanlända ska få gå i egna skolor

Hugo Ewald · 30 Okt 2017
Uppdaterad 30 Okt 2017
"De får samlas i de där skolorna och ha sin undervisning där."

"De får samlas i de där skolorna och ha sin undervisning där." Foto: Pressbild


Sverigedemokraterna i Stockholm föreslår i sin skuggbudget för 2018 att nyanlända ska få gå i egna skolor. Detta menar man skulle öka sammanhållningen i Stockholm. Det är till fördel för alla, som vi ser det”, säger gruppledaren Per Ossmer till DN.

klar

Artikellänk är kopierad

I sin skuggbudget för 2018 menar Sverigedemokraterna i Stockholms stad att man ”prioriterar stockholmarna”. Detta ska bland annat ske genom fler ordningsvakter och fler övervakningkameror.

Fokus ligger enligt partiet främst på att öka sammanhållningen i Stockholm. Bland annat vill man uppnå detta genom att sätta nyanlända i speciella ”förberedelseskolor”.

– De får samlas i de där skolorna och ha sin undervisning där, sedan får de förflyttas till de andra skolorna när det passar, säger Per Ossmer (SD), Sverigedemokraternas gruppledare i Stadshuset, till DN.

Tanken med förslaget är att ”vanliga” skolor då kan hålla tempot. Martin Westmont, vice gruppledare, ser ingen risk att ett sådant förslag skulle öka segregationen.

– De andra partierna har kanske tänkt i de banorna, men vi anser att barn från andra länder slussas in i skolsystemet för tidigt. De har ofta inte fullgoda kunskaper i svenska och kan inte följa den vanliga utbildningstakten, vilket gör att tempot i klassrummen sänks för alla elever, säger han till Stockholm direkt.

Förslaget är inte i sig nytt, utan har lyfts av partimedlemmar tidigare i formen av motioner.

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro