ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD går framåt i ny mätning – M och S backar

David Peterson · 10 Maj 2018
Uppdaterad 10 Maj 2018
Sverigedemokraterna fortsätter att öka i opinionen.

Sverigedemokraterna fortsätter att öka i opinionen. Foto: TT


Sverigedemokraterna fortsätter att öka i Aftonbladet/Inizios opinionsmätning. Partiet når nu 16.9 procent medan både Moderaterna och Socialdemokraterna backar i mätningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är för tredje månad i rad som SD går framåt. Samtidigt backar Moderaterna för tredje månaden i rad och landar på 22,4 procent i Aftonbladet/Inizios mätning.

Enligt Inizios analyschef Karin Nelsson går majoriteten av de som lämnar M över till SD.

– Över tid ser vi att stödet för SD ökar igen, till synes på bekostnad av Moderaterna, säger hon till tidningen.

Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, Mattias Karlsson, tror att opinionsframgången framför allt beror på att partiet upplevs som trovärdigt.

– Vi upplever att vi är inne i en positiv trend just nu. Vår dagordning sammanfaller väldigt mycket med väljarnas. Deras problem är trovärdighet, Stefan Löfven har vacklat hit och dit och även Ulf Kristersson har svårt att förklara hur han ska kunna få en mer ansvarsfull invandringspolitik och samtidigt regera med Annie Lööf, säger han till Aftonbladet.

I mätningen samlar Alliansen ett större stöd än de rödgröna och får 40,4 procent. De rödgröna får ett stöd på 37,8 procent.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro