ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-kampanj ställs in

Jenny Sköld · 22 Maj 2014
Uppdaterad 22 Maj 2014

Efter att valaffischerna vandaliserats i tunnelbanan ställs SD:s planerade kampanj i busskurer i Stockholm in. I stället kommer de att annonsera i lokaltidningar.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Henry Lundholm

Efter vandaliseringen av Sverigedemokraternas valaffischer i Stockholms tunnelbanan stoppades SD:s planerade kampanj i busskurer i Stockholm, under det att SL utredde säkerhetsaspekterna.

På torsdag eftermiddag gav SL klartecken till kampanjen. 

– Vi har kommit fram till att det föreligger en säkerhetsrisk, men i den här fallet har vi gjort bedömningen att vi kan hantera den och då går yttrandefriheten först. Vi meddelade därför Clear Channel att vi inte har för avsikt att överklaga deras avtal med Sverigedemokraterna. Vad de kommer att göra, det vet jag inte, men vi har inte stoppat någonting, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef SL. 

LÄS MER
SD planer på ny kampanj – på busskurer

Men enligt Sverigedemokraterna kommer busskurskampanjen ändå inte att genomföras, på grund av tidsbrist.

– Vi har valt att istället för busskursannonseringen fokusera på ett bredare plan genom att annonsera i en rad lokaltidningar runt om i Sverige, säger Henrik Gustafsson, informationssekreterare för Sverigedemokraterna.  

LÄS ÄVEN: SD-topp hade kontakt med ND

Kampanjen kommer att ha samma budskap som de affischer som tidigare vandaliserats. 

– Vi har idag uppdaterat kampanjen genom att ersätta de vandaliserade valaffischerna med dels den överupplaga vi haft upptryckt men också genom att trycka upp nya. Fram till valdagen kommer vi i tunnelbanan enbart att kommunicera den affisch som berör det organiserade tiggeri. 

Det är oklart vem det är som tagit beslutet om att ställa in kampanjen.

– Diskussioner som förts mellan oss och Clear Channel är inget vi avser kommentera.

Clear Channel är det företag som hyr ut reklamskärmarna i kollektivtrafiken. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro