ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-kvinnan och Lundgren i ny video: "Anser att det är utagerat"

Jesper Lindqvist · 21 Maj 2019
Uppdaterad 21 Maj 2019
I en ny video pratar Peter Lundgren och kvinnan om händelsen, som de båda ser som utagerad.

I en ny video pratar Peter Lundgren och kvinnan om händelsen, som de båda ser som utagerad. Foto: Sverigedemokraterna/Youtube


Under helgen erkände SD-toppen Peter Lundgren att han tagit en kvinna på brösten mot hennes vilja. Nu berättar han och kvinnan tillsammans i en video om händelsen och efterspelet. "Jag betedde mig riktigt tölpigt under den där festen, säger Peter Lundgren i videon.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var Expressen som under helgen kunde avslöja att Sverigedemokraternas toppnamn inför EU-valet, Peter Lundgren, hade tagit en kvinna på brösten i samband med en fest under fjolåret.

Nyheten kom i samma skede som partiet meddelade att den sittande parlamentarikern, Kristina Winberg, petas från sin plats på valsedlarna inför EU-valet. Det var även Winberg som hade spelat in ett samtal med kvinna efter händelsen – ett samtal där kvinnan beskrev hur panikslagen hon var och att hon stretade emot.

Sverigedemokraterna höll under måndagen en presskonferens där partiledaren Jimmie Åkesson meddelade att man lyssnat på kvinnan, som också har en roll inom partiet, och att förtroendet för Peter Lundgren är intakt. Och under tisdagen kom nästa svar.

”Betedde mig riktigt tölpigt”

På partiets Facebook-sida publicerade man en video med ett samtal mellan kvinnan och Peter Lundgren. I videon pratar de båda om händelsen, som de båda ser det som utagerad.

– Jag betedde mig riktigt tölpigt under den här festen. Jag var en dumbom helt enkelt. Jag hade riktig ångest för det här och tog kontakt med dig några dagar senare och bad om ursäkt, säger Peter Lundgren i videon.

– Vi som var i rummet hade jätteroligt och jättetrevligt. Sedan är det ju bara oturligt att det blev så dumt som det blev. Men jag menar att vi har rett ut det här och pratat om det, säger kvinnan.

”Det är ett övertramp”

Vidare berättar Peter Lundgren att de efter händelsen bland annat åkt på semester tillsammans med sina respektive familjer. Att det skulle bli tal om polisanmälan var enligt kvinnan aldrig aktuellt.

– Det är ingen polisiär sak anser jag, det är jag som får välja det och inte media eller någon annan, säger hon.

Kvinnan riktar även en känga till Kristina Winberg, som hon menar har läckt videon till Expressen.

– Det sårar mig, jag blev ledsen på grund av det. Kristina har spelat in mig vid något tillfälle, vi har ju pratat om detta många gånger eftersom hon har varit en god vän till mig. Att då gå och läcka sådant här till media utan mitt medgivande, det är ett övertramp.

Kristina Winberg har tidigare berättat att hennes mobil blev stulen förra året och att hon inte har haft tillgång till videon sedan dess.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro