ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-ledaren Mattias Karlsson: Islamism ett större hot än nazismen

Linnea Carlén · 27 Jan 2015
Uppdaterad 27 Jan 2015
Sverigedemokraternas vikarierande partiledare jämför islam och nazism.

Sverigedemokraternas vikarierande partiledare jämför islam och nazism. Foto: TT


Sverigedemokraternas vikarierande partiledare Mattias Karlsson jämför i en intervju med SVT hotet från islamism med nazism.

klar

Artikellänk är kopierad

– Tittar man på vad som händer i världen just nu så kan man inte sticka under stol med att islamism är ett stort hot mot mänskliga rättigheter och demokrati i hela världen, säger Karlsson till SVT.

I samband med att partiledningen på måndagen beslutade att ersätta Björn Söder och i stället utnämna Richard Jomshof till ny partisekreterare intervjuades Mattias Karlsson.

Han sade sig då inte känna igen Jomshofs tidigare uttalanden om att islam är ett värre hot än nazism, något den nyutnämnde partisekreteraren skrev om i sin blogg den 16 mars 2012. Samtidigt drog Karlsson själv liknande jämförelser, och menade att islamism i dag  är ett större hot mot samhället än nazism.

– Ja det är ju också... var ju också ett fruktansvärt hot, mycket värre på sin tid, men i dag så tror jag att hotet från islamism kanske är större än det är från nazismen. Men man skall givetvis ta alla totalitära ideologier på största allvar och bekämpa dem på alla sätt.

I dag, på Förintelsens minnesdag och 70-årsdagen av befriandet av förintelselägret Auschwitz, kommer Mattias Karlsson, likt många politiker att delta i en minnescermoni. Kronprinsessan Victoria och riksdagens talman Urban Ahlin är bland annat på plats i Polen.

Metro har under tisdagsmorgonen rapporterat om nazistaktioner på flera håll i landet, bland annat mot Kärrtorps Gymnasium i Stockholm och flertalet tidningsredaktioner. Banderoller för Nordfront.se, Svenska motståndsrörelsen, SMR:s, hemsida, har satts upp vid byggnader och utanför ingångar.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro