ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-man fick betalt för semester i Thailand

Josefin Svenberg · 16 Maj 2014
Uppdaterad 16 Maj 2014
Hotell  Amari Boulevard som Tony Wiklander bodde på i Bangkok.  

Hotell  Amari Boulevard som Tony Wiklander bodde på i Bangkok.  


Riksdagsledamoten Tony Wiklander (SD) fick resa till Thailand betald med skattepengar – men han jobbade bara några få timmar, avslöjar Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Tony Wiklander (SD).
Tony Wiklander (SD).Foto: TT

Efter en stor granskning av riksdagsledamöternas utlandsresor kan Aftonbladet konstatera att många resor innehåller semesterliknande programpunkter – eller flera dagar helt utan program.

Sverigedemokraten Tony Wiklander, 74, gjorde till exempel en resa till Thailand för att studera infrastrukturen i Bangkok. Notan på 11 323 kronor för sju hotellnätter, flyg, traktamenten och taxiresor fick skattebetalarna stå för – trots att Wiklander enligt schemat bara arbetade under ett fåtal timmar.

– Det är klart att nu vill ni göra det sämsta av det, men jag har gott samvete och vet att det var ett digert program och att det var mycket givande för det jag sysslar med, säger Tony Wiklander till Aftonbladet.

Tidigare praxis var att studieresorna som betalas med skattepengar ska innehålla minst sex timmars program per dag, men regeln togs bort 2009. Riksdagens vice talman Susanne Eberstein (S), som godkänner resorna, säger till Aftonbladet att hon tycker att systemet fungerar bra och att de inte ”kräver att de ska ha program varje dag”.

– Om man sitter i kulturutskottet så måste man ju få titta på kultur i andra länder, säger vice talmannen Susanne Eberstein till Aftonbladet, men påpekar att besök på kända barer inte räknas som kultur.

Metro söker Anne Marie Brodén för en kommentar.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro