ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-man: Ge Breivik asyl i Sverige”

Aron Andersson · 28 Jun 2012
Uppdaterad 28 Jun 2012
SD-man: ”Ge Breivik asyl i Sverige”

SD-man: ”Ge Breivik asyl i Sverige” Foto: Heiko Junge / Scanpix


En suppleant i en av Sverigedemokraternas lokalavdelningar tycker att Anders Behring Breivik borde få asyl i Sverige, skriver tidningen Expo.

klar

Artikellänk är kopierad

På sajter som Avpixlat och Politiskt inkorrekt har SD-politikern skrivit flera främlingsfientliga upprop och bland annat föreslagit svensk asyl för terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik.

”Varför kan inte Sverige ge asyl till Breivik? Vi låter ju Saddam Husseins general Muhammed Al-Hashimi få PUT, hur många har han tagit livet av månntro? Argumentet människors lika värde gäller bara ibland”, skriver han i ett kommentarsfält.

Expo har kontaktat politikern som bekräftar att han står för åsikterna som han uttryckt. – Som jag fattar det har Breivik läst om hur det kan bli med islam och det blev ju för mycket för honom. Jag anser att det han gjorde var hemskt, men vem som helst kan göra det om man läser om kvinnoförtrycket. Det är inte konstigt att det slår över då, säger han till tidningen.

Det är den antirasistiska sajten Interasistmen.se som granskat SD–politikerns texter. De har även hittat flera rasistiska åsikter i texter han skrivit på Avpixlat:

”Bort med alla utlänningar i SVT och TV4 och andra kanaler, vi svenskar som är svenskar sen kanske 500 år tillbaka i tiden borde få bestämma över vårt eget fosterland. Allt annat är mök.”

SD-politikern har suttit i kommunfullmäktige i en mindre kommun i Småland. I dag är han suppleant i partiets lokalavdelning, skriver Expo.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro