ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-nämndeman avgår efter rasistkommentar

Tina Sayed Nestius · 13 Dec 2013
Uppdaterad 13 Dec 2013

En politiker i Sverigedemokraterna har lämnat sitt uppdrag som nämndeman i Ystads tingsrätt, sedan Expressen avslöjat att han skrivit anonyma, rasistiska kommentarer på nätet, skriver Ystads Allehanda.

klar

Artikellänk är kopierad

Tommy Jonsson var  nämndeman vid Ystads tingsrätt.
Tommy Jonsson var  nämndeman vid Ystads tingsrätt.Foto: Stig-Åke Jönsson/TT

I de anonyma inläggen har Tommy Jonsson, som representerar Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Ystad, bland annat skrivit ”Adolf hade kanske rätt” och ”sju av tio ficktjuvar är zigenare, och tio av tio zigenare är tjuvar”, rapporterar Expressen och Ystads Allehanda

Lagman Thomas Johansson, chef för Ystads tingsrätt, har läst om avslöjandet och följt utvecklingen på nätet. Av den anledningen kallade han i onsdags SD-politikern till ett samtal på tingsrätten.

– Efter det samtalet begärde Tommy Jonsson att bli entledigad från uppdraget, säger Thomas Johansson till Ystads Allehanda.

Och på torsdagen beslutade rätten att entlediga honom. En nämndeman kan entledigas av en domstol om han eller hon begär det själv, om nämndemannen begått ett brott eller på annat sätt har visat sig uppenbart olämplig för uppdraget. LÄS MERHär kommer varannan kommentator från Avpixlat

klar

Artikellänk är kopierad

Tina Sayed Nestius
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro