ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-politiker anklagas för att skryta om krigsbrott på nätet

Niklas Wennergren · 26 Apr 2016
Uppdaterad 26 Apr 2016
Lennart Karlsson (SD) säger själv att han ligger bakom signaturen UNObserver.

Lennart Karlsson (SD) säger själv att han ligger bakom signaturen UNObserver. Foto: Disqus/Habo kommun


Under aliaset UNObserver ska Lennart Karlsson (SD) ha skrivit att han under sin FN-tjänstgöring tystade böneutropare med vapen och lät "vandaliserande muslimer" brinna inne.

klar

Artikellänk är kopierad

Lennart Karlsson är kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Habo i Jönköpings län.

Enligt Jönköpings-Posten, som har granskat Karlsson efter ett tips från den ideella organisationen "Inte rasist men...", är det han som ligger bakom nätkontot UNObserver, en signatur som under de senaste tre åren har postat 11 000 kommentarer på framför allt de främlingsfientliga sajterna Exponerat och Avpixlat.

UNObserver påstår sig ha erfarenhet som flyktingsamordnare, valobservatör och lägerchef på uppdrag i Mellanöstern och Nordafrika. Signaturen skriver vidare att han har förhindrat Muslimska brödraskapets förstörelse av egyptiska kulturskatter, hindrat självmordsbombare och "förhindrat muslimska slavjägares verksamhet".

►LÄS MER: SD-politiker kallade muslimer för "jordens avskum" – hoppar av

Flera gånger beskriver UNObserver våldsbrott som begåtts i tjänsten:

"Har personligen försvarat kyrkor av olika slag i flera olika länder där muslimer bränt ned 'otrognas' samlingsplatser. Vi fick vanligtvis inte ingripa i 'länders inre angelägenheter' men det hände några gånger att när vi kom för sent så låste vi och barrikaderade dörrarna ut så att åtminstone de vandaliserande muslimerna brann inne då brandbomberna exploderade. Tråkigt men det minskade antalet bränder raskt."

​"Lärde mig av två finnar, hur man får tyst på en böneutropare. Tyvärr är det nog straffbart att nämna i Sverige men tyst blev det och vi salade till förlorad ammunition. Allahs tjänare överlevde dock men går nog aldrig upp i en övervåning igen!"

På sajten Exponerat svarar UNObserver på en fråga från en annan kommentator hur man för en dialog med muslimer: "En Uzi i handen och muslimsk imam kan lära sig dansa. Har provat..."

Lennart Karlsson erkänner för Jönköpings-Posten att han ligger bakom pseudonymen UNObserver men när tidningen konfronterar honom om händelsen där han stängde dörrarna till en kyrka för att förhindra islamister att bränna ner den förnekar han att någon brann inne.

– Nej, det fanns väl bakdörrar.

JP: De brann inte inne, menar du?

– Inte verifierat.

JP: Men ni stängde portarna så att de inte skulle komma ut?

– Nej, så att de inte skulle komma in.

►LÄS MER: Var sjunde SD-politiker hoppar av

När Jönköpings-Posten pressar Lennart Karlsson kring fler citat hävdar han att det inte är han som har skrivit dem, i stället ska någon annan använt hans signatur. 

– Kan ju vara flera som skriver under samma namn.

Samma förklaring har Lennart Karlsson givit till SD:s gruppledare i Habo, Morgan Malmborg.

– Lennart säger att han inte har skrivit de där kommentarerna. Utan det är någon annan som har skrivit på hans konto i så fall. Det som står där är allvarligt. Men så länge det är ord mot ord så måste jag lite på min partikamrat.

Enligt Morgan Malmborg funderar Lennart Karlsson på att göra en polisanmälan om förtal.

– Han känner sig ärekränkt. 

Om anklagelserna däremot skulle vissa sig stämma skulle det vara svårt för Lennart Karlsson att fortsätta sitt uppdrag för SD i Habo, menar Morgan Malmborg.

– Då har han ljugit både för mig och hela partiet, och för medierna. Då är det allvarligt.

Metro har sökt Lennart Karlsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Wennergren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro