ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sd-politiker åtalas för ölsmuggling

Daniel Olsson · 11 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En kommunpolitiker för Sverigedemokraterna i Mölndal har åtalats för smuggling. Nu kräver partiet att han lämnar sin post.

Lennart Nilsson, ersättare i Mölndals kommunfullmäktige, skapade rubriker redan före valet då det avslöjades att han är dömd för bland annat misshandel, hemfridsbrott och olaga hot. Hans parti Sverigedemokraterna säger att de fick löfte om att han skulle skärpa sig och han fick en plats som ersättare.

Men den 2 november förra året, knappt två månader efter valet, anhölls kommunpolitikern sedan tullen stoppat honom vid avfarten från Danmarksfärjan med skåpbilen full med öl, vin och sprit. I förra veckan åtalades han, mot sitt nekande, för smuggling av 792 liter starköl.

– Det var till grannen, det är samma granne som handlar åt mig när de åker. Det tycker inte jag är smuggling, säger Lennart Nilsson.

Han tycker inte heller att åtalet påverkar hans uppdrag.– Det åker politiker varje dag och köper öl i Tyskland, det gör väl alla politiker.Sverigedemokraternas gruppledare i Mölndal Michael Andersson säger att man ska be Lennart Nilsson att lämna sin post.

– Det här är fruktansvärt tråkigt. Du får ta in så mycket alkohol i dag att du ju inte behöver smuggla, säger han.

Lennart Nilsson säger att han lämnat Sverigedemokraterna och har inget emot att avsäga sig sitt kommunala uppdrag.– Jag har väl aldrig varit intresserad av det här över huvud taget, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro