ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-politiker klädde ut sig som "tiggare"

Åsa Larsson · 31 Okt 2015
Uppdaterad 1 Nov 2015
Monessa Erenbo (SD) sitter i kommunfullmäktige i Östersund.

Monessa Erenbo (SD) sitter i kommunfullmäktige i Östersund. Foto: Sverigedemokraterna i Jämtland


Kommunpolitikern Monessa Erenbo (SD) satte sig på lördagen på ett torg i Östersund i något som skulle föreställa tiggarutklädsel. "Det är ju halloween", säger en av hennes kollegor till Östersunds-Posten.

klar

Artikellänk är kopierad

Anledningen till Erenbos utklädsel är SD:s kampanj för att få till stånd en folkomröstning om invandring, något som utlysts av partiets ledning.

– Vi vill visa en framtida människa som lever i slummen. Vi tror vi lever i trygghet men det är hit vi är på väg, säger Monessa Erenbo som förklaring till sin utklädsel.

– Vi tar väl i lite, det är ju halloween och då kan man klä ut sig, säger Christer Jonsson (SD) till Östersunds-Posten.►LÄS MER: Kommuner där SD är vågmästare ger mindre stöd till tiggare Kommunalrådet i Östersund, Anders Edvinsson (S), är kritisk.

– Vi klär inte ut oss utan uppträder som de förtroendevalda som vi är och pratar med folk, säger Edvinsson.

Även från det egna partiet kommer kritik.

– Att klä ut sig på det vis som de har gjort är inget som partiet står bakom. Det är helt klart olämpligt och inte alls acceptabelt, säger Christian Krappedal. pressassistent hos Sverigedemokraterna.

SD ska utreda ärendet.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro