ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-politiker kopplade ihop våldtäkter och invandring

Elina Bratt Lejring · 4 Mar 2013
Uppdaterad 5 Mar 2013
Utdrag ur sverigedemokraten Bengt Nilssons debattinlägg på Facebook.

Utdrag ur sverigedemokraten Bengt Nilssons debattinlägg på Facebook. Foto: Skärmdump från Flens debattsida på Facebook


Sverigedemokraten Bengt Nilsson har hamnat i blåsväder efter att han i sociala medier kopplat gruppvåldtäkter till invandringen. Nu hotas han av uteslutning ur partiet.

klar

Artikellänk är kopierad

Bengt Nilsson är ordförande för Sverigedemokraterna i Flen. Nu har han enligt Ekuriren fått stark kritik från flera invånare i Flens kommun. 

en debattsida har han bland annat skrivit följande:

"Gruppvåldtäkter är ett fenomen som följt invandringen"

På samma sida har han även skrivit

"Att förneka att dom vidriga gruppvåldtäkterna inte tillhör invandrarna är så jävla lågt mot offren att inte kunna erkänna detta".

Sverigedemokraten Bengt Nilsson har även "gillat" bandet Pluton Svea på sin privata Facebookprofil. Bandet sjunger bland annat om att "sända förrädarna till gasen i nationalsocialismens namn".

– Medlemsutskottet har startat  en utredning. Det är rutin på alla liknande ärenden som kommer upp. Jag vill inte uttala mig mer förrän utredningen är klar, säger Sverigedemokraternas pressekreterare Eric Myrin till metro.se.

Enligt Nyheter24 hotas Bengt Nilsson nu av uteslutning. – Det är uppenbart att han inte kommunicerar i enlighet med partiets kommunikationsplan och etiska riktlinjer för sociala medier, säger Martin Kinnunen, Sverigedemokraternas presschef, till Nyheter24.

klar

Artikellänk är kopierad

Elina Bratt Lejring
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro