ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-politiker liknade flyktingar med grisar – tvingas ta time out

Malin Hansson · 16 Mar 2016
Uppdaterad 16 Mar 2016
I dag skulle  Karin Forell  suttit i förhandlingar som nämndeman i tingsrätten , men det satte  chefen för tingsrätten stopp för.

I dag skulle  Karin Forell  suttit i förhandlingar som nämndeman i tingsrätten , men det satte  chefen för tingsrätten stopp för. Foto: Sverigedemokraterna/Norrköpings Kommun/TT


SD-politikern Karin Forell, ledamot i Norrköpings kommunfullmäktige liknade flyktingar med grisar. Nu tvingas hon ta time out från sin roll som nämndeman i tingsrätten, rapporterar SVT Nyheter Öst.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 13:e mars publicerade Aftonbladet publicerade en artikel om en mamma vid den makedonska gränsen som tvingades tvätta sitt nyfödda barn i en lerpöl. Då kommenterade Sverigedemokraten Karin Forell, som är nämndeman i Norrköpings tingsätt och ledamot i kommunfullmäktige i Norrköping, bilden: "Grisar badar ju i gyttjepölar, dom mår så bra så.”

►LÄS MER: SD-politiker om bild på flyktingbarn: "Grisar badar ju i gyttjepölar"

I dag skulle hon ha suttit i förhandlingar som nämndeman i tingsrätten, men är för tillfället avstängd från uppdraget, berättar chefen för tingsrätten, lagman Lars-Gunnar Lundh till SVT Nyheter Öst.

– Att hon tillsvidare inte verkar som nämndeman sker i samförstånd med henne i ett samtal vi hade nu på tisdagsmorgonen, berättar Lars-Gunnar Lundh till SVT Nyheter Öst och meddelar att han kommer att se över Forells lämplighet som nämndeman.

– Jag måste ta ställning till om förtroendet för domstolar i allmänhet och för Norrköpings tingsrätt i synnerhet skadas av hennes kommentar på Internet, säger Lars-Gunnar Lundh, till SVT Nyheter Öst.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro