ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-politiker: Tiggare kan vara romska terrorceller

Alva Forsberg Fierro · 6 Nov 2015
Uppdaterad 6 Nov 2015

Foto: TT/ SD Göteborg


När Sverigedemokraternas gruppledare debatterade tiggeri i Göteborgs kommunfullmäktige hettade det till rejält. Jag har inte varit med om något liknande”, säger Endrick Schubert (S).

klar

Artikellänk är kopierad

Efter att Jörgen Fogelklou (SD) ställde frågan om varför staden frivilligt ger nödbistånd till EU-migranter, blev debatten snabbt hätsk. 

Sverigedemokraternas gruppledare Lars Hansson ska då ha ifrågasatt EU-migranternas utsatthet och sagt att de inte alls var så sjuka eller handikappade som de utger sig för att vara, enligt Göteborgsposten

►LÄS MER: Ville sparka ut tiggare ur t-banan på grund av "myntskrammel"

Hansson ska även ha sagt att de som tigger i staden "kanske är romska terrorceller, vem vet?" och att kriminella ligor utnyttjar dem till att stjäla.

– Det här var nog en av de mest beklämmande debatterna jag lyssnat på i Göteborgs fullmäktige. Jag har inte varit med om något liknande på 25 år, säger socialdemokraten Endrick Schubert. 

Även FI:s gruppledare Stina Svensson tycker att Hansson gick över gränsen och menar att uttalandet går att betrakta som hets mot folkgrupp. 

– De lägger epitet på en viss grupp, och säger att de är kriminella och att de stjäl, säger hon.

Lars Hansson håller inte med om att hans parti ställer grupper mot varandra. 

– Vi är ett brett parti som diskuterar alla typer av frågor. Jag säger inte att alla tiggare är del av terrorceller utan ställer bara en fråga, kan det kanske vara så? Jag har utgått från Göteborgs polischefs uttalande om att delar av tiggeriet är kriminellt organiserat, säger han till Metro. 

Endrick Schubert säger att han inte hört något liknande på 25 år? 

– Han har väl antagligen suttit och sovit i 20 år. Det enda han gör är att hugga på oss och kalla oss rasister, säger Lars Hansson.  

►LÄS MER: Biltema: Ge inte pengar till tiggare

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro