ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-politiker: Tjusiga tiggarflickor kan träffa svenska killar

Alva Forsberg Fierro · 3 Nov 2015
Uppdaterad 11 Nov 2015

Foto: TT/ Stockholms läns landsting


När Stockholms kommunfullmäktige debatterade Sverigedemokraternas krav på tiggeriförbud chockerade Richard Wall (SD) övriga politiker med sitt anförande. "Det finns många karlar i det här landet som skulle vilja inleda en livslång relation med de här tjusiga tjejerna", sade han.

klar

Artikellänk är kopierad

Under måndagen sammanträdde Stockholms kommunfullmäktige i Stockholms stadshus. När Rickard Wall (SD), ledamot i landstingsfullmäktige och i Trafiknämnden, började debattera kom de andra politikerna helt av sig. 

– En del av de unga tjejer och kvinnor som tigger ser väldigt bra ut, då undrar man lite. Varför reser sig de här flickorna inte upp och sträcker ut sin hand så de blir en del av det här samhället, sade han under sammanträdet, enligt Stockholm Direkt. 

►LÄS MER: Skrev om att stoppa asylbränderna – hängde ut boenden en minut senare

Socialborgarrådet Åsa LIndhagen (MP) tappade hakan. 

– Det är helt ofattbart det du står här och säger… Jag vet inte vad jag ska säga faktisk, ska hon ha sagt.

När Metro når Rickard Wall säger han att många har hakat upp sig på att han sa ”tjusiga tjejer”.

Vad var det för budskap som du ville få fram?

– I bland behöver man tydliggöra saker och ting. För trots allt så är det ju så att karlar flockas runt vackra kvinnor på ett annat sätt än dem som är mindre vackra. Om man befinner sig i Sverige och sitter på Götgatan då är det väl det första en kvinna önskar sig ett badrum, om man bor i en husvagn som inte har rinnande vatten, säger Rickard Wall. 

►LÄS MER: Här sprider SD adresser till planerade flyktingboenden

Men vad har kvinnornas utseende med debatten att göra?

– Debatten hade handlat om hur de här människorna ska komma ur misären men de andra partierna hade inte särskilt många förslag att komma med. Då sa jag: Låt kvinnorna få vara barn upp till 18 år, låt dem inte bli gravida eller gifta när de är 14 år. Då är min teori att de ska resa sig och gå och lämna misären bakom sig. 

Hur ska tiggarna ta sig ur misären? 

– Sverige är ett land som har massor av möjligheter och en mängd olika vägar in. En del kan gå till kvinnojourer. Svenska familjer kan erbjuda ett hem för flickorna. Andra kanske träffar svenska killar.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro