ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-politikern riskerar att uteslutas ur partiet efter "tjusiga tjejer"

Alva Forsberg Fierro · 4 Nov 2015
Uppdaterad 4 Nov 2015
Rickard Wall fick hård kritik efter sina uttalanden i Stockholms stadshus.

Rickard Wall fick hård kritik efter sina uttalanden i Stockholms stadshus.


Rickard Wall (SD) väckte stor uppmärksamhet för sina uttalanden om tjusiga” kvinnor som tigger. Nu riskerar han att uteslutning ur Sverigedemokraterna. "Det är flera saker som vägts samman" säger partiets gruppledare till SVT Nyheter.

klar

Artikellänk är kopierad

Under måndagen sammanträdde Stockholms kommunfullmäktige i Stockholms stadshus. När Rickard Wall (SD), ledamot i landstingsfullmäktige och i Trafiknämnden, började debattera kom de andra politikerna helt av sig. Han menade att många kvinnliga tiggare borde kunna hitta en man i stället för att tigga. 

– En del av de unga tjejer och kvinnor som tigger ser väldigt bra ut, då undrar man lite. Varför reser sig de här flickorna inte upp och sträcker ut sin hand så de blir en del av det här samhället, sade han under sammanträdet, enligt Stockholm Direkt. 

Rickard Wall menar att många har hakat upp sig på att han sa ”tjusiga tjejer”.

– I bland behöver man tydliggöra saker och ting. För trots allt så är det ju så att karlar flockas runt vackra kvinnor på ett annat sätt än dem som är mindre vackra, säger Rickard Wall till Metro.

►LÄS MER: SD-politiker: Tjusiga tiggarflickor kan träffa svenska killar

Efter uttalandet har han fått stark kritik och nu ifrågasätter även Dan Kareliusson, SD:s gruppledare stadshuset, Walls uttalanden. 

– Det var väl olämpligt sagt, jag förstår faktiskt inte riktigt vad han menar med det där, säger Dan Kareliusson till SVT Nyheter

Han saknar förtroende för Wall och uppger att det pågår en intern inredning sedan på grund av hans tidigare beteenden. Nu riskerar Wall att bli utesluten ur partiet.  

– Ja, det kan leda till det. Men jag vill poängtera att det inte enbart är på grund av den här saken. Det är flera saker som vägts samman, säger Dan Kareliusson till Stockholm Direkt

​►LÄS MER: Skrev om att stoppa asylbränderna – hängde ut boenden en minut senare

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro