ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-reklamen är nere – men kommer komma upp igen

Hugo Ewald · 5 Aug 2015
Uppdaterad 5 Aug 2015

Foto: Tomas Lundin


I princip alla affischer från Sverigedemokraternas kontroversiella kampanj på Östermalmstorgs t-bana i Stockholm är nu nedrivna. Men enligt Sverigedemokraterna kommer de att sättas upp igen om ett par dagar.

klar

Artikellänk är kopierad

Under måndagskvällen väckte Sverigedemokraterna mycket uppmärksamhet när deras tunnelbanekampanj på Östermalmstorgs tunnelbanestation i Stockholm sattes upp. I kampanjen syns engelsk text där partiet ”ber om förlåt” för tiggare på Stockholms gator.

Kampanjen vandaliserades redan under måndagskvällen men revs ned helt i samband med en demonstration under tisdagskvällen. – Det är två saker som händer nu. Dels så kommer SL göra någon form av bedömning av säkerhetsläget men vi har också en diskussion med vår kund. Det pågår just nu, och vi har alltså en dialog med Sverigedemokraterna om vad som kommer hända sen, säger Sofie Brange, PR and Communications Manager på Clearchannel som har hand om reklamen i Stockholms tunnelbana.► LÄS MER: Här river demonstranter ner SD:s tunnelbanereklam

Henrik Vinge, presschef på Sverigedemokraterna, säger till Metro att affischerna kommer sättas upp igen och att han är upprörd över det som har skett.

– Det är vandalism det de har gjort, de har rivit ned någon annans egendom. Och de gör det för att de är livrädda för att den här frågan vi vill lyfta kommer gynna Sverigedemokraterna, säger han.

Henrik Vinge tycker istället att aktivisterna som vandaliserat affischerna i tunnelbanan borde ta debatten . – Det är vad man gör i alla andra sammanhang. Man skriver artiklar och ställer upp i debatter. I allmänhet är Henrik Vinge besviken på hur medierna har rapporterat om kampanjen. – Mediernas bevakning har varit under all kritik. Mediebevakningen är tydligt agendadriven och man lyfter fram politiska motståndare till Sverigedemokraterna för att få opinionen mot kampanjen att framstå som större än vad den är, säger Henrik Vinge som menar att Sverigedemokraterna fått många nya medlemmar de senaste dagarna som specifikt hänvisar till hur media rapporterat om kampanjen. Enligt Henrik Vinge är planen att sätta upp affischerna igen om ett par dagar.

►LÄS MER: Tusentals i protest mot SD-reklam i tunnelbanan

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro