ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD smygfilmade invandrare för pr-film: Där fick jag en neger”

Tomas Lundin · 12 Sep 2014
Uppdaterad 12 Sep 2014

Där fick jag en neger”. En ny film visar hur toppnamn ur Sverigedemokraterna åker runt och filmar mörkhyade människor, ibland med kränkande kommentarer.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Aftonbladet TV/Skärmdump

Aftonbladet kan på fredagen visa rörligt material som filmats av bland andra SD:s toppnamn i Lund Hans-Olof Andersson. I timmar åker SD-männen runt i bil genom en förort till Göteborg och filmar boende. Inspelningarna gjordes 2010 åt Sverigedemokraternas egen tv-kanal. Ofta filmar de ut från fönstret i den rullande bilen. 

– Jag hade några somaliakärringar där borta så jag kan ju bara ... drive by-filming, säger en av männen, strax innan han kallat en man han filmat för ”neger”.

Enligt Aftonbladet är syftet att ställa invandrare mot ”de glömda svenskarna”, som i reportaget illustreras av personer i rullstol och med rollator.

När SD-männen filmar en grupp kvinnor får de frågan om varför de filmar. 

–  Vi är från universitetet, det är ett slags medieprojekt kan man säga, säger en av männen.

Andersson, som först inte säger sig känna till filmerna, säger till Aftonbladet att han inte tycker att det är anmärkningsvärt att SD-företrädare åker runt och smygfilmar invandrare.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro