ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-topp anklagas för hatkommentarer

Åsa Larsson · 8 Sep 2014
Uppdaterad 8 Sep 2014

Christoffer Dulny, ordförande för SD i Stockholms stad, erkänner att han skrivit "en hel del" av de kommentarer som Expressen och Researchgruppen avslöjat. Det gäller rasistiska kommentarer under antaget namn på bland annat hatsajten Axpixlat.

klar

Artikellänk är kopierad

Christoffer Dulny, ordförande för SD i Stockholms stad, på en bild från 2010.
Christoffer Dulny, ordförande för SD i Stockholms stad, på en bild från 2010.Foto: Sören Andersson/TT

– Jag vet att jag har skrivit en hel del av det som tillskrivs mig. Jag kan dock inte kommentera om jag har skrivit allting. Jag håller på att gå igenom det nu för att se vad jag har skrivit, säger Christoffer Dulny till SVT Nyheter.

Han fortsätter:

– Det har helt och hållet varit ett felaktigt agerande att kommentera anonymt under ett påhittat namn. Man ska inte syssla med det som hög politiker.

På Avpixlat och föregångaren Politiskt inkorrekt har Dulny, förstanamn till kommunfullmäktige i Stockholm, skrivit en mängd kommentarer under annat namn om muslimer och romer, enligt tidningen Expressen.

Materialet är omfattande och har tagits fram i samarbete med Researchgruppen. En av de många kommentarerna är:  "Invandrare är absolut värst på att ljuga, manipulera, köra fulsälj, hetsa etc".

Vidare ska Dulny, enligt Expressen,  ha skrivit i kommentarsfält på en nigeriansk nyhetssajt:

"Please dont come here we dont want your prescence. //Swede." (Kom inte hit, vi vill inte ha er här. //Svensk)

Han ska även ha skickat en mängd "tipsmejl" till Expressen, vilka mestadels ska ha handlat om att påpeka etnicitet på misstänkta brottslingar.

Expressen skriver också att Dulny efter valet 2010 som SD-tjänsteman planterat "nyheter" och fått ut SD:s budskap på sajten Politiskt inkorrekt utan att det skulle gå att koppla till partiet.

När Christoffer Dulny konfronteras av Expressen svarar han att han inte vill kommentera det, men på måndagsmorgonen har han svarat SVT Nyheter att han skrivit "en hel del" av kommentarerna.

Metro har sökt Christoffer Dulny för en kommentar. Enligt Sverigedemokraternas pressjour håller man på att utreda frågan.

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro