ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-topp hittade kärleken utomlands

Gustaf Eriksson · 17 Dec 2012
Uppdaterad 17 Dec 2012

Foto: Scanpix


Hans parti vill kraftigt begränsa anhöriginvandringen. Nu har SD-toppen Johnny Skalin gift sig med en invandrare. – Hon är välutbildad och anpassar sig i hög grad till samhället, säger riksdagsmannen till Sundsvalls Tidning.

klar

Artikellänk är kopierad

Kraftigt minskad invandring är en av Sverigedemokraternas viktigaste frågor. Genom att begränsa asyl- och anhöriginvandringen med 90 procent tänker sig partiet kunna spara 119 miljarder kronor de närmsta åren. 

Men den hårda politiken verkar inte kunna rå på amors pilar. Nu har riksdagsmannen Johnny Skalin hittat kärleken utomlands. Sundsvalls Tidning rapporterar att Skalin har gift sig med en kvinna som kommer från en ort utanför den ryska huvudstaden Moskva.  Johnny Skalin var tidigare ekonomisk-politisk talesperson för SD. I november återvände han tillfälligt till posten efter kaoset som skandalfilmen orsakade. 

På grund av giftermålet har Skalins hustru fått uppehållstillstånd i Sverige. I juli förra året fick paret sitt första barn.

Enligt Johnny Skalin finns det stora skillnader mellan den anhöriginvandring som hans hustru är en del av och den som partiet vill begränsa. – Bland asylinvandringen har vi en stor majoritet som saknar skyddsskäl, vilket ställer stora krav på det svenska samhället när det gäller att trygga välfärden och jobben. Många av dem tar in anhöriga, vilket ytterligare belastar ekonomin i samhället, säger han till Sundsvalls Tidning.

Ett problem som Sverigedemokraterna ser med invandringen är att människor kommer till Sverige från andra länder och konkurrerar med jobben. För Sundsvalls Tidning medger Skalin att hans hustru deltar i tävlan om jobben.  – Hon är ju en del av arbetskraften som alla andra. Men hon är välutbildad och anpassar sig i hög grad till det svenska samhället.

Till Metro säger Johnny Skalin att han tycker att det är rimligt att han granskas som förtroendevald. – Jag beklagar att min fru blir utsatt här, det har naturligtvis gjort henne ledsen, säger han.  Hans kärlek har inte fått honom att ändra sin syn på invandringspolitik.  – Vi vill begränsa invandringen, inte förbjuda den. Jag står bakom mitt partis invandringspolitik helt och hållet.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro