ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-topp: Kulturen från Mellanöstern är totalt bortkastad

Gustaf Eriksson · 24 Jul 2013
Uppdaterad 24 Jul 2013
SD-topp: Kulturen från Mellanöstern är totalt bortkastad SD-ledaren Jimmie Åkesson talar i Almedalen.

SD-topp: Kulturen från Mellanöstern är totalt bortkastad SD-ledaren Jimmie Åkesson talar i Almedalen. Foto: Scanpix


99 procent av människorna från Nordafrika och Mellanöstern är dåliga medborgare och deras kultur är totalt bortkastad. Det sa Sverigedemokraternas gruppledare i Göteborg, Arne Steen, till Sveriges Radio under Almedalsveckan.

klar

Artikellänk är kopierad

– Jag är inte helt emot invandring på något vis. Det har alltid funnits invandring och utvandring. Jag har själv släktingar som utvandrat till USA. Det är normalt om man säger. Men den här kulturen från MENA-länderna (Mellanöstern och Nordafrika reds.anm) är ju totalt bortkastad. Det är inte en procent som är riktigt konstruktiv. Jag menar 99 procent är inga bra medborgare, det är motborgare,

Det sade Arne Steen, Sverigedemokraternas gruppledare i Göteborg, till P4 Göteborg under Almedalsveckan.  När radion ringer upp Steen för att han ska kunna förtydliga resonemanget vägrar han uttala sig: – Jag vill inte förklara mig för fiender.

Arne Steen efterträdde Patrik Ehn som gruppledare. Ehn fick lämna sin post efter att han haft kontakt med högerextrema partier och gjort en rad kritiserade uttalanden.

Linus Bylund, stabschef hos partiledaren Jimmie Åkesson, tonar ned det Arne Steen sagt.  Till P4 Göteborg säger Bylund att Steen sannolikt menar att människor från Mellanöstern och Nordafrika är svårintegrerade. 

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro