ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-toppar de enda som inte betalar tv-licens

Josefin Svenberg · 29 Nov 2013
Uppdaterad 29 Nov 2013

347 riksdagsledamöter betalar tv-licens. De två som inte gör det är Sverigedemokraternas Sven-Olof Sällström och Julia Kronlid, enligt Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

”Jag tycker att det är väldigt märkligt att behöva betala tv-avgift för något man inte har efterfrågat,” säger Julia Kronlid (SD) till Aftonbladet. Hon och partikollegan Sven-Olof Sällström är de enda riksdagsledamöterna som inte betalar tv-licensen.
”Jag tycker att det är väldigt märkligt att behöva betala tv-avgift för något man inte har efterfrågat,” säger Julia Kronlid (SD) till Aftonbladet. Hon och partikollegan Sven-Olof Sällström är de enda riksdagsledamöterna som inte betalar tv-licensen.Foto: TT

Av Sveriges 349 riksdagsledamöter är det bara två som inte betalar radio- och tv-avgift, enligt en granskning som Aftonbladet har gjort. De två är Sven-Olof Sällström, 45, och Julia Kronlid, 33 – båda ledamöter för Sverigedemokraterna.

– Jag har ingen tv i mitt hem, säger Sven-Olof Sällström till Aftonbladet.

När tidningen förklarar för honom att licens även ska betalas för smarta telefoner och surfplattor, eftersom de har tv-mottagare, rättar han sig:

– Däremot har jag skaffat en smartphone som kan ta emot tv-sändningar. Därför har jag anmält tv-innehav, säger Sällström till Aftonbladet och meddelar att han kommer att betala framöver.

Även Julia Kronlid säger till tidningen att hon inte har någon tv hemma.

– Vad gäller direktiven om att betala för att man har en dator så tycker jag det är väldigt märkligt att behöva betala tv-avgift för något man inte har efterfrågat, säger Kronlid till tidningen.

När Aftonbladet även granskade Sverigedemokraternas partistyrelse visade det sig att inte heller ledamoten Hanna Wigh, 27, eller suppleanten Pavel Gamov, 24, betalar tv-licens.

– Det där får du fråga mina föräldrar om, säger Pavel Gamov, som bor med sin mamma och pappa, till Aftonbladet.

Nyligen fick statsminister Fredrik Reinfeldt (M) betala tv-licensen retroaktivt för Sagerska palatset, sedan det framkommit att han inte betalade någon avgift för tjänstbostaden i centrala Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro