ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-topparnas beslut: Petar Björn Söder ur inre maktkretsen

Johan Wikén · 29 Nov 2015
Uppdaterad 29 Nov 2015
Björn Söder får lämna inre kärnan.

Björn Söder får lämna inre kärnan. Foto: TT


Björn Söder har blivit petad ur Sverigedemokraternas verkställande utskott. Beslutet togs av partistyrelsen under SD:s landsdagar i Lund. "Man anser tydligen att min kompetens och erfarenhet inte räcker", säger Björn Söder till Sydsvenskan.

klar

Artikellänk är kopierad

SD-toppen Björn Söder, som är andre vice talman i riksdagen, får lämna partiets verkställande utskott – och petas därmed ur den innersta kretsen i Sverigedemokraterna. Det bestämde partistyrelsen på söndagen under ett möte i samband med SD:s landsdagar i Lund.

LÄS MER: Sex förslag till SD:s landsdagar – om pilbågar, IS och telefonförsäljare

Kvartetten Jimmie Åkesson, Mattias Karlsson, Richard Jomshof och Björn Söder brukar kallas för "De fyras gäng", nu liknar de mer en trio.

– Det är partiordföranden som lagt förslaget. Jag tycker själv att jag fortfarande har en hel del att bidra med. Det är nästan tjugo år sen jag och Jimmy träffades första gången. Vi har jobbat ihop i så många år. Men tiderna förändras, säger Björn Söder till Sydsvenskan.

LÄS MER: SD-topp: registrera journalisters åsikter

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro