ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD-toppen går till attack mot Karlsson: "Drängstuge-Karlsson"

Alva Forsberg Fierro · 27 Nov 2015
Uppdaterad 27 Nov 2015

Foto: TT


Jonas Åkerlund, SD:s vice partiledare går ut i hård attack mot Mattias Karlsson och partiets försämrade interndemokrati, skriver Expressen. Vi tillhandahåller allt rep som självmordskandidaten efterfrågar", skriver Åkerlund om Mattias Karlsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Expressen har tagit del av flera mejl där Jonas Åkerlund uttrycker ett starkt missnöje med gruppledaren Mattias Karlsson. 

Åkerlund kallar bland annat Karlsson för ”Drängstuge-Karlsson” och anser att han är ”föraktlig”.

Han ska enligt Expressen även ha anklagat Karlsson för att köra ”Stalintrick” när Rickard Jomshof tog över Björn Söders roll som partisekreterare i partiet. 

►LÄS MER: Mattias Karlsson beställde löneförhöjning – skyller på Åkesson

"DK (Drängstuge-Karlsson, reds anm) kör ju det gamla Stalintricket och hävdar att han enbart gör det som Jimmie önskar/hade önskat. Tricket funkar bra i den inte alltför imponerande församling som PS (partistyrelsen, reds anm) utgör”, skriver han i en mejlkonversation med Björn Söder. 

Åkerlund ska även ha ifrågasatt partiets interndemokrati under tiden när  Karlsson vikarierade för Jimmie Åkesson.

"Karlsson och hans anhang söker sig mycket målmedvetet till de positioner som ger höga arvoden och höga placeringar i Partiet. Det var inte för detta jag jag valde att bli sverigedemokrat. Det är just detta som är så bittert; Vi har ju rätt i sak när det gäller den avgörande nationella frågan. Varför ska odemokratiska drängstugefigurer få kapa vårt fina parti?”, skriver han i ett mejl till alla i partistyrelsen.

►LÄS MER: SD-toppen Mattias Karlsson skrev anonymt för Avpixlat

Karlsson säger till Expressen att han har svårt att förstå kritiken mot bristande interndemokrati och menar att Åkerlund hade större möjligheter att driva igenom förändringar i partiets arbetssätt under Jimmie Åkessons sjukskrivning än han själv. 

Jonas Åkerlund vill inte kommentera. 

"Jag tillhör från och med Landsdagarna inte längre partiledningen och önskar inte kommentera något som har med vare sig den nuvarande eller den blivande partiledningen att göra", skriver han i ett mejl till Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro