ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

SD-toppen: Jag tog henne nog på brösten

Jesper Lindqvist · 20 Maj 2019
Uppdaterad 20 Maj 2019
Sverigedemokraternas toppnamn inför EU-valet erkänner – nu petas hans partikollega från valsedlarna

Sverigedemokraternas toppnamn inför EU-valet erkänner – nu petas hans partikollega från valsedlarna Foto: Stina Stjernkvist/Anna Karolina Eriksson/TT


Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Kristina Winberg petades under söndagen från partiets valsedlar. Bakgrunden ska vara att hennes partikollega Peter Lundgren ska ha betett sig olämpligt. Jag såg att han tog upp sina händer under hennes tröja och drog i hennes behå och hon stretade emot”, säger Kristina Winberg till Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Sent under söndagskvällen meddelade Sverigedemokraterna att fjärdenamnet på deras valsedlar, tillika den sittande EU-parlamentarikern, Kristina Winberg petas. Enligt pressmeddelandet handlade det om att Winberg ska ha ”konspirerat för att smutskasta partikamrater”.

Under måndagen avslöjade Expressen bakgrunden till att Kristina Winberg petats.

Erkänner övergreppet

Enligt tidningen ska det handla om att Kristina Winberg under förra året blev vittne till när hennes partikollega i EU-parlamentet, Peter Lundgren, tafsade på en annan kvinna.

Lundgren ska bland annat ha tagit kvinnan på brösten, något som han erkände när han konfronterades med uppgifterna.

– Jag tog henne nog på brösten när vi satt där, vi var ganska fulla den kvällen, och hon puttade undan händerna. Jag vet att jag la handen på hennes bröst men inte med avsikt att det skulle hända nånting. Inte ett dugg, säger han till Expressen.

”Ville att hon skulle komma ihåg det här”

Intervjun med Peter Lundgren ägde rum under ett valkampanjsmöte i Täby under lördagen, och mindre än ett dygn senare kom alltså meddelandet om att Kristina Winberg petas från sin plats på Sverigedemokraternas valsedlar.

Kristina Winberg ska själv ha spelat in ett av sina samtal med kvinnan, där de båda pratar om incidenten i fråga.

– Min tanke med den här inspelningen var att det var ett så pass grovt angrepp mot henne. Jag ville att hon och jag skulle komma ihåg det här om hon skulle gå vidare med det. Det är ett och ett halvt år sen och det har inget med min placering på EU-listan att göra utan det var för hennes väl, säger hon till Expressen.

”Skadar inte förtroendet för Peter Lundgren”

Enligt Peter Lundgren rör det hela sig om ett missförstånd.

– Jag säger inte att hon ljuger. Det är nog bara att vi har helt annorlunda versioner av det här, säger han till Expressen.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommenterade under förmiddagen incidenten i fråga under en presskonferens.

– Vi bedömer att det här inte skadar förtroendet för Peter Lundgren. Vi har haft kontakt med den berörda kvinnan och fäster 100 procent vikt vid vad hon har sagt. Jag ser ingen anledning till att polis och åklagare ska blandas in i det här, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro