ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

SD vill föra in sina åsikter i rätten

Leif Oldenburg och Sofia Gustafsson · 4 Mar 2011
Uppdaterad 4 Mar 2011
– Svenska domstolar är för fega säger Kent Ekeroth, riksdagsman för Sverigedemokraterna.

– Svenska domstolar är för fega säger Kent Ekeroth, riksdagsman för Sverigedemokraterna. Foto: Expo


Hårdare straff, fler utvisningar och tuffare tag i asylärenden. Sverigedemokraterna vill föra in partiets åsikter i rättssalarna.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det är naivt att tro att en sverigedemokrat och en vänsterpartist uppfattar exempelvis ett asylärende på samma sätt. Vänsterpartister vill ofta ge asyl. Vi har en annan syn på asylärenden, säger riksdagsmannen Kent Ekeroth (SD). SD fick efter valet i fjol 132 nämndemannaplatser i Sveriges tingsrätter visar en rundringning som Metro har gjort till landets tingsrätter och kommuner. På partiets hemsida beskrivs i de politiska riktlinjerna att Sverigedemokraterna bland annat vill ha hårdare straff och obligatorisk utvisning av utländska medborgare som begår grövre brott, – Svenska domstolar är för fega, säger Kent Ekeroth. I onsdagens riksdagsdebatt fick Kent Ekeroth en fråga om vad han menade med ”nämndemäns kompetens”: – I vårt fall handlar det om kompetens för att företräda våra åsikter i de frågor vi driver, svarade Ekeroth enligt tidningen Expo. Han ångrar inte sitt uttalande: – Vi kommer självklart följa lagarna, men nämndemän har olika åsikter och sympatier. Nu får vår del av befolkningen en plats i domstolarna, säger Kent Ekeroth.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Oldenburg och Sofia Gustafsson
Leif Oldenburg och Sofia Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro