ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD vill jaga läckor i partiet

Johan Mårtensson · 1 Jul 2013
Uppdaterad 1 Jul 2013

Högt uppsatta sverigedemokrater vill gillra fällor och kartlägga partikamrater som lämnat uppgifter till journalister. Det avslöjar Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

Robert Stenkvist, ordförande för Sverigedemokraterna, (SD), i Stockholms län.
Robert Stenkvist, ordförande för Sverigedemokraterna, (SD), i Stockholms län.Foto: Lars Pehrson

På ett internt forum diskuterar sverigedemokrater olika metoder för att sätta dit partikamrater som pratat med journalister.

Diskussionen under rubriken ”Ännu en läcka!” startade på forumet efter en artikel i den antirasiska tidningen Expo. ”Exakt hur har detta gått till? Det börjar bli lite pennibelt nu. Vi måste börja täppa till läckorna eftersom det blivit ett arbetsmiljöproblem”, skriver ordföranden för SD i Stockholms län Robert Stenkvist, rapporterar Expressen.

En partikamrat föreslår sedan att de jagar läckorna på ett särskilt vis: ”Kan man inte gillra en fälla? Dvs. sprida intressant desinformation till några personer i taget och sedan se vad som läcker ut varifrån?”.

– Nu har det läckt ut till dig! Jag blir förfärad. Jag tycker att det är för jävligt, säger Robert Stenkvist sedan till Expressens reporter.

Martin Kinnunen, pressansvarig på Sverigedemokraterna, ser inga problem med inläggen i forumet.

– Om det publiceras saker som man tycker borde vara interna uppgifter som inte bör komma ut hursomhelst så är det ganska rimligt att man i partiet funderar på hur de här sakerna kunde komma ut, säger han till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro