ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD: Vi skulle inte använt "blond och blåögd"

Frida Sundkvist · 18 Mar 2013
Uppdaterad 18 Mar 2013
Sverigedemokraternas pressekreterare Linus Bylund. Bakom honom i rulltrappan partiledare Jimmie Åkesson. 

Sverigedemokraternas pressekreterare Linus Bylund. Bakom honom i rulltrappan partiledare Jimmie Åkesson.  Foto: Scanpix


Sverigedemokraterna kritiserar Tobias Billström för uttalandet att inte bara blonda och blåögda gömmer flyktingar. Men SD anser inte att det handlar om rasism.

klar

Artikellänk är kopierad

Sverigedemokraterna tycker inte att migrationsministern uttrycker sig på allra bästa sätt, men partiet anser inte att det handlar om rasism. 

– Samtidigt kan man än en gång fråga sig hur länge Tobias Billström kan fortsätta att företräda Reinfeldts regering. På punkt efter punkt tvingas han företräda en politik som han uppenbarligen inte tror på, säger Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i ett uttalande. 

– Jag tror inte att han menade något illa, fortsätter Jimmie Åkesson. 

Partiet har tidigare sagt att Tobias Billström är välkommen till dem, senast i en debattartikel i Aftonbladet i februari.

Sverigedemokraternas pressekreterare Linus Bylund förtydligar att partiet inte anser att Billström uttalat sig rasistiskt. 

– Det är inte jättesnyggt uttryckt av Billström, men det handlar inte om rasism, säger Sverigedemokraternas pressekreterare Linus Bylund.

– Vi hade inte använt begreppet blond och blåögd eftersom det riskerar att skapa en pseudodebatt i stället för att fokusera på sakfrågan, säger Linus Bylund.

Regeringens samarbetsparti i migrationsfrågan, Miljöpartiet, är däremot kritiskt till migrationsminister Tobias Billströms uttalanden i Dagens Nyheter. 

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro