ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD:s partisekreterare: Död Allians skulle underlätta

David Peterson · 26 Dec 2018
Uppdaterad 26 Dec 2018
 Död Allians kan göra det lättare att för M och KD att prata med SD, enligt Jomshof.

Död Allians kan göra det lättare att för M och KD att prata med SD, enligt Jomshof. Foto: TT


Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof tror att det är bra för SD att hamna i opposition. I alla fall om C och L stödjer en S-regering. "Ska man tänka egoistiskt så tror jag att vi skulle tjäna på det," säger Jomshof till Svenska Dagbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Sverigedemokraterna har hittills hållits utanför höstens regeringsförhandlingar. Men samtidigt har den segdragna process gett partiet en möjlighet att börja prata om ett konservativt block i svensk politik. Ett block bestående av Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna. Under hösten har den typen av konstellationer skapats i flera svenska kommuner.

– Jag är övertygad om att man kommer att se den lösningen över hela landet mer eller mindre så småningom, säger SD:s partiledare Jimmie Åkesson till Svenska Dagbladet.

Vill bygga konservativt block

Partisekreteraren Richard Jomshof menar att det de lokala samarbetena kommer att göra det mycket lättare att bygga ett konservativt block på nationell nivå, SD:s partisekreterare Richard Jomshof.

– Skulle Socialdemokraterna få styra det här landet med stöd av Centerpartiet och Liberalerna så kommer det att innebära ett ännu hårdare slag för Alliansen, säger Richard Jomshof till tidningen.

”Död Allians skulle underlätta”

Nu är hans förhoppning att Kristdemokraterna och Moderaterna börjar samtala med Sverigedemokraterna även på riksnivå.

– Jag tror att en död Allians skulle underlätta. Det är därför jag inte har några problem med att Centerpartiet och Liberalerna röstar ner Kristersson i kammaren eller på fullt allvar pratar om att stödja Socialdemokraterna. Låt dem göra det då! Jag tror inte att vi skulle förlora på det i varje fall, säger Jomshof.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro