ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD:s ultimatum – kräver minskad invandring i budgeten

David Peterson · 8 Nov 2018
Uppdaterad 8 Nov 2018

Foto: IBL


Sverigedemokraterna kommer bara att rösta på budgetförslag som leder till minskad invandring, rapporterar DN. Det är ett ultimativt krav från vår sida som inte är förhandlingsbart eller utbytbart”, skriver Mattias Karlsson (SD) till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

För att ge sitt stöd till något partis budgetförslag kräver Sverigedemokraterna konkreta åtgärder för att minska antalet asyl- och anhöriginvandare. Det meddelar partiets gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson (SD).

”Den regering som inte presenterar en budget som bygger på minskade invandringsnivåer kommer inte att få vårt stöd i budgetomröstningen”, skriver Mattias Karlsson till Dagens Nyheter.

Det parti som vill försäkra sig om SD:s stöd ”måste snarast möjligt avisera åtgärder för att minska tillströmningen av nya asyl- och anhöriginvandrare,” enligt Karlsson.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har tidigare sagt att han vill att den tillfälliga asyllagen. Han vill också se en parlamentarisk utredning om en långsiktig migrationspolitik. Men det är inte tillräckligt, enligt Karlsson.

”Det är inte tillräckligt för att vi skall ge vårt stöd till en viss regering under en hel mandatperiod”, skriver han.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro