ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD:s uppmaning till alliansen: Rösta ned budgeten

David Peterson · 16 Apr 2018
Uppdaterad 16 Apr 2018
Oscar Sjöstedt, Sverigedemokraternas ekonomisk-politiska talesperson.

Oscar Sjöstedt, Sverigedemokraternas ekonomisk-politiska talesperson. Foto: IBL


Sverigedemokraterna uppmanar alliansen att rösta ned regeringens budget, rapporterar SVT. Allianspartierna säger inte att de tänker följa uppmaningen men de är mycket kritiska till budgeten.

klar

Artikellänk är kopierad

Kostnaderna för migration och integration är fortfarande på extremt höga nivåer men delar av regeringens budget är bra, anser Oscar Sjöstedt, Sverigedemokraternas ekonomisk-politiska talesperson. Han uppmanar alliansen till att rösta ned budgeten.

– Så kan vi tillsammans stoppa den här budgetpropositionen innan kammaren stänger för sommaren, säger Sjöstedt till SVT Nyheter.

Samtliga partier i alliansen är mycket kritiska till regeringens sista budget innan valet. Centern sammanfattar den rödgröna regeringens tid vid makten som ”fyra förlorade år när det gäller svensk ekonomisk politik”.

– De grundläggande problemen är kvar och har dessutom blivit värre under de år som Magdalena Andersson (S) haft att administrera, säger Emil Källström, Centerpartiets ekonomisk-politiska talesperson.

Även Moderaterna riktar skarp kritik mot vårbudgeten. Enligt Elisabeth Svantesson, Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson, har regeringen misslyckats med välfärden.

– Man har prioriterat bidrag och subventioner högre än polis och sjukvård, och inte fattat de tuffa beslut som krävs, säger hon.

Vänsterpartiet tar åt sig äran för flera av regeringens satsningar, bland annat de på sjukvården och på sommarjobb för ungdomar. Men partiets ekonomisk-politiska talesperson, Ulla Andersson, är kritisk mot att regeringen inte lyssnat på partiet gällande kapitalinkomster.

– Här har vi haft en konflikt med regeringen under mandatperioden. Vi vill börja beskatta kapital och förmögenheter, men det har regeringen sagt nej till gång på gång, säger Ulla Andersson till SvD.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro