ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD:s försvarsexpert har skickat nazipropaganda

Karolina Skoglund · 17 Nov 2014
Uppdaterad 17 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Svergedemokraternas försvarsexpert Mikael Valtersson har ägnat sig åt nazistpropaganda på nätet, skriver Expressen. 

Mikael Valtersson, tidigare chef för SD:s riksdagskansli och nu den person som har Sverigedemokraternas plats i den statliga Luftförsvarskommittén har skickat nazistpropaganda, kallat sig för Adolf Hitlers smeknamn och gång på gång flörtat med nazistreferenser. Det skriver Expressen, som tagit del av ett omfattande material.

Bland annat uppger han vid flera tillfällen i lösenord årtalet "1889" och bokstäverna "AH", årtalet är Adolf Hitlers födelseår och bokstäverna är nazistledarens initialer. På nätet går han också under namnet "Onkel Wolf", vilket är ett smeknamn som tonsättaren Richard Wagners familj använde för Adolf Hitler och när en anhörig till Valtersson registrerade en ny mejladress åt honom skrevs en kontrollfråga om han skulle glömma bort sitt lösenord: "Favoritperson i historien: Hitler".

För Expressen berättar Mikael Valtersson att hans många hänvisningar till nazism och Adolf Hitler grundar sig i ett barndomsintresse för andra världskriget. – När jag var 6-7 år blev jag intresserad av andra världskriget. Jag köpte ett antal historieböcker och ägnade oändligt massa tid när jag var rätt ung åt andra världskriget.

Henrik Vinge, pressekreterare åt Jimmie Åkesson och SD-ledarens vikarie Mattias Karlsson, säger till Expressen: – Vad ska man säga? Stämmer det här är det fruktansvärt.

Valterssons uppdrag i Luftförsvarskommittén avslutas i december.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro