ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD:s inlägg: Pojkar drogas med adhd-medicin – för att bli mer lika flickor

Ida Gustafsson · 4 Nov 2015
Uppdaterad 4 Nov 2015

Örnsköldsviks Sverigedemokrater hade tidigare ett inlägg på sin hemsida en text där de påstod att pojkar drogas med adhd-medicin för att dämpa pojkars naturliga frenetiska aktiviteter”. ”Inlägget innehåller formuleringar vi inte står bakom”, säger Christian Krappedal, SD:s presskontakt.

klar

Artikellänk är kopierad

SD i Örnsköldsvik skrev, i ett numera bortplockat inlägg, att pojkar drogas med adhd-mediciner för att bli mer lika flickor.
SD i Örnsköldsvik skrev, i ett numera bortplockat inlägg, att pojkar drogas med adhd-mediciner för att bli mer lika flickor.Foto: Sverigedemokraterna/Skärmdumpar

Inlägget som hade titeln ”Kulturmarxismen ÄR etablissemanget” var tidigare publicerat på SD i Örnsköldsviks hemsidaMen raderades efter att det uppmärksammats av bloggen ”Inte rasist men” samt medier som Metro.

Det långa inlägget angavs vara ”fritt översatt” från amerikanska författaren Brandon Smith, som bland annat skriver för en amerikansk sajt som definierar sig som ultrakonservativ. Metro har inte tagit del av originalinlägget, men enligt bloggen ”Inte rasist men”, som först uppmärksammade det här har ursprungsinlägget blandats med skribentens egna idéer.

► LÄS MER: SD-politiker: Tjusiga tiggarflickor kan träffa svenska killar

Inlägget handlade bland annat om att skribenten anser att pojkar drogas med adhd-mediciner:

"Drogandet av unga pojkar med adhd medicin för att dämpa deras naturliga fysiska frenetiska aktiviteter breder ut sig som en löpeld inom offentliga skolor, allt i syfte att göra pojkar mer lika flickor", skriver de lokala SD-företrädarna.

Dessutom gjorde SD i Örnsköldsvik ett nummer av att ”skolor tvingas” ge pojkar i flickkläder tillträde till flickornas skoltoaletter. Men det fanns inga hänvisningar till om det finns ett faktiskt finns fall där detta hänt. Eller om det ansetts som ett problem hos någon utöver skribenten. 

► LÄS MER: Skrev om att stoppa asylboendena – hängde ut adresser en minut senare

Utöver detta stod det att den ”manliga kroppens kemi” förvrängts med östrogen-imiterande kemikalier som enligt inlägget finns i plaster och sojaprodukter. Som källa användes en konspiratorisk vetenskapssajt, Natural News. 

Metro har kontaktat SD i Örnsköldsvik för att be dem kommentera inlägget ytterligare, men har varken fått svar via telefon, sms eller mejl. 

Partiets presskontakt centralt uppger för Metro att SD i Örnsköldsvik inte är en formell lokavdelning av partiet utan en interimstyrelse. Han uppger även att de "ser allvarligt på publiceringen". 

– Inlägget innehåller formuleringar som vi inte står bakom, säger Christian Krappedal. 

Vad för formuleringar menar du?

– Ja, det vi har gjort är en helhetsbedömning och den är direkt olämplig. Vi kommer att ta kontakt med lokalföreningen och be dem förklara vad som ligger till grund till publiceringen. Konsekvensen av detta får vi se senare.

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro