ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD:s sjukskrivna presschef utsatt för attentat i hemmet

Åsa Larsson · 28 Okt 2015
Uppdaterad 29 Okt 2015

Foto: Pontus Lundahl/TT


SD:s sjukskrivne presschef Henrik Vinge utsattes natten till onsdag för ett attentat, skriver Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

– De vill skrämma upp mig, säger Henrik Vinge till Aftonbladet.

Röd färg hade målats på Vinges ytterdörr och hällts ner i brevinkastet. Vidare hade ett hotfullt meddelande lämnats.

Bakom attentatet ligger det vänsterextrema nätverket Afa (Antifascistisk aktion), som skriver på sin hemsida att de åkt hem till Vinge och "färgade hans ytterdörr lika röd som blodet han och alla andra sverigedemokrater har på sina händer".

►LÄS MER: SD-chef ryter till mot kollegorna: ”Jag behöver städa upp efter dig” Henrik Vinge är sedan en tid tillbaka sjukskriven från sin tjänst som presschef hos Sverigedemokraterna. Han var inte hemma vid tillfället. Vinge säger till Aftonbladet att han inte kommer att låta sig avskräckas.

– Det är fel att man ger sig på demokratiska politiker på det här sättet i sina hem.►LÄS MER: Här river demonstranter ner SD:s tunnelbanereklam Motivet till dådet säger Afa är att de tycker att SD kan beskyllas för bränderna på asylboenden och morden i Trollhättan: "Ni sverigedemokrater har målat upp en bild av Sverige som ett land på gränsen till undergång, den domedagsstämning som ni piskat upp är just vad som får era fotsoldater att gå från ord till handling."

Enligt Vinge är inte Afa de enda som anklagat SD för att ha skuld i brotten.►LÄS MER: Nej, SD har inte börjat sälja tändare efter bränderna på asylboenden

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro