ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SD:s utskällda antitiggeri-kampanj tillbaka – och vandaliserad

Åsa Larsson · 24 Aug 2014
Uppdaterad 24 Aug 2014

SD:s antitiggerikampanj väckte i våras upprörda känslor hos Stockholms t-baneresenärer. Nu är den tillbaka – fast på baksidan av innerstadsbussarna.  

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan en vecka tillbaka har de här budskapen funnits på baksidan av 51 bussar i Stockholms kollektivtrafik.
Sedan en vecka tillbaka har de här budskapen funnits på baksidan av 51 bussar i Stockholms kollektivtrafik.Foto: Läsarbild/Daniel Holking

I våras sattes en rad SD-affischer med budskap om "det organiserade tiggeriet” upp i tunnelbanan. Det ledde till en omfattande proteststorm mot SL och vandalisering av affischerna.

Nu är kampanjen åter i Stockholm sedan en vecka tillbaka och de politiska budskapen sitter på baksidan av 51 bussar i Stockholms innerstad. Enligt SL har kampanjen den här gången inte mötts av några större protester.

Dock har man förhöjd säkerhet med extra ordningsvakter vid ändhållplatserna för bussarna. En buss har fått färg kastad på sig.

Kampanjen har sedan tidigare blivit stoppad i Södertälje. Efter oro för busschaufförernas väl infördes skyddsstopp för Sverigedemokraternas reklam på bussar i Stockholm och Södertälje, men i måndags hävdes stoppen av Arbetsmiljöverket.

Trafikentreprenören i Stockholm tyckte att det är förenligt med lagen, medan trafikentreprenören i Södertälje gjorde en annan bedömning, enligt SL:s kommunikationschef Suss Forssman Thullberg.

– De sa, vi vill inte ha SD:s affischer på våra bussar, säger Suss Forssman Thullberg till Metro.

Vilken slags respons har ni fått?

– Inget som avviker från det normala, nåt mejl till kundtjänst.

En förklaring kan vara att affischeringen är på baksidan av bussarna så folk ser den först när bussen åkt förbi, säger Forssman Thullberg.

LÄS MER:

►SD-reklam flyttar till Stockholm

►SD-budskap stoppas i Skåne – tillåts i Stockholm

►SD:s kampanj för busskurer ställs in

►Så tyckte politikerna om SD-kampanjen

klar

Artikellänk är kopierad

Åsa Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro