ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

SDU: "Fel låta Almqvist gå"

Gustaf Eriksson · 15 Nov 2012
Uppdaterad 15 Nov 2012
SDU: "Fel låta Almqvist gå"  SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand.

SDU: "Fel låta Almqvist gå" SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand.


Partiledaren Jimmie Åkesson gjorde fel när han sparkade Erik Almqvist från alla uppdrag i Sverigedemokraterna. Det tycker SDU-topparna Gustav Kasselstrand och William Hahne. "I stunder som dessa krävs slutna led", skriver de på DN Debatt.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Almqvist, som fram till igår var ett av Sverigedemokraternas tyngsta namn, sa "hora", "blatte-lover" och fitta under ett bråk en sen natt i Stockholm 2010. Allt filmades av partikollegan Kent Ekeroth, och i går publicerade Expressen videon. 

I dag avslöjade tidningen nya delar av filmen. Där förbereder sig SD-topparna för gatuslagsmål genom att beväpna sig med järnrör.

På onsdagen sparkades Erik Almqvist från alla sina uppdrag för Sverigedemokraterna.  – Jag är djupt besviken. Vi har nolltolerans mot rasism i partiet, sa partiledaren Jimmie Åkesson. I dag meddelade partiet också att Kent Ekroth tar time-out. 

De flesta kommentatorer ansåg att Åkesson var mer eller mindre tvungen att sparka Almqvist. Men Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU, anser att det partiledaren gjorde helt fel. 

"I stunder som dessa krävs slutna led. Att vända eldsjälar ryggen i ett desperat försök att gardera sig mot mediedrev är helt fel väg att gå", skriver SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand och vice ordförande William Hahne på DN Debatt.

SDU-topparna medger att Erik Almqvists agerande var omdömeslöst och oförsvarligt. Men de tycker ändå att han är en duktig politiker som bör få en andra chans. 

"Vår uppgift både som medmänniskor och som sverigedemokrater måste vara att försvara Erik", skriver de.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro