ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Se alla vinnare i Metro Photo Challenge

Maria Forsström · 1 Dec 2014
Uppdaterad 1 Dec 2014
Vinnaren i kategorin "My citys magic" Namn: Brendan Lynch Ålder: 34 Bor: Malmö Familj: Familj hemma på Irland, flickvän Sofia Yrke: Kock

Vinnaren i kategorin "My citys magic" Namn: Brendan Lynch Ålder: 34 Bor: Malmö Familj: Familj hemma på Irland, flickvän Sofia Yrke: Kock Foto: Brendan Lynch


klar

Artikellänk är kopierad

Vinnaren i kategorin "My green city" 
  Namn: Sebastian de Bruijn 
  Ålder: 43
  Bor: Malmö
  Familj: Anna, Anouschka (15) och Thomas (12)
  Yrke: IT-Konsult
Vinnaren i kategorin "My green city"  Namn: Sebastian de Bruijn  Ålder: 43 Bor: Malmö Familj: Anna, Anouschka (15) och Thomas (12) Yrke: IT-KonsultFoto: Sebastian de Bruijn
Vinnaren i kategorin "Urban escape". 
  Namn: Malin Jochumsen
  Ålder: 42
  Bor: Danderyd
  Familj: Två barn, 8 och 12 år
  Yrke: Frilansfotograf
Vinnaren i kategorin "Urban escape".  Namn: Malin Jochumsen Ålder: 42 Bor: Danderyd Familj: Två barn, 8 och 12 år Yrke: FrilansfotografFoto: Malin Jochumsen

Tre kategorier, tre vackra bilder och tre vinnare. Nu är äntligen årets bästa fotografier i svenska Metro Photo Challenge utsedda och juryn är nöjd med sina val.

Fotografierna kommer nu att skickas till den globala tävlingen.

MetroChallenge”Mygreenliving”varjeinskickadefotoexpeditionNewYorkNu är det avgjort vilka som har tagit de bästa bilderna i årets svenska Photo med temat . De tre vinnarna, en i kategori, får sina bilder till den globala tävlingen med chans att vinna en unik till .

Malin Jochumsen tog hem förstaplatsen i kategorin ”Urban escape” med sin bild på Hötorgsskraporna speglade genom en rutig skjorta.

- Jag tog bilden vid Kulturhuset i augusti i år när jag var ute och gick i Stockholm. Jag tittar ofta efter speglingar eftersom jag tycker om att det är något på både insidan och utsidan så att två världar möts, säger hon.

När hon inte tävlar ägnar sig Malin Jochumsen åt frilansfotografering, ofta med inriktning på gatufoto.

- Det är alltid oarrangerat, man ska inte fråga om lov innan utan fånga en situation precis som den är, och bilden får inte manipuleras heller.

Urban Brådhe är fotograf och har varit med i Metro Photo Challenge-juryn sedan starten och han är imponerad av Malin Jochumsens öga.

- Det går inte att tycka annat än att den är lite genialisk. Jag vet inte hur den är tagen, men om den är icke-arrangerad är det ju alldeles extra bra. Bilden växer ju längre man tittar på den och jag tycker att den följer temat klockrent, säger han.

Juryn har tveklöst haft det svårt att välja mellan alla bilder eftersom det kommit in så många, men huvudsaken var att bilderna faktiskt höll sig till de utnämnda kategorierna.

- Vi tittar noga på alla bilder för vi vill ju inte missa något. Det vore både tråkigt och pinsamt, säger Urban Brådhe, och poängterar att det viktigaste var att bilden stämde med temat.

- Juryn har gjort så gott den kan trots alla solnedgångar, katter och bryggor. Och ja, solnedgångar är definitivt det allra vanligaste temat.

Vinnaren i ”My green city”, Sebastian de Bruijn, tog sin vinnarbild i London.

– Jag befann mig mitt i London på en strålande sommardag i början av juli. När jag promenerade längs St Paul's Cathedral såg jag en grupp människor som höll på att ta bilder i en park full med blommor. Det var en härlig stämning i den lilla parken. Jag tyckte det var kul hur folk roade sig med blommor och gräs mitt i den stora staden, säger han.

Sebastian de Bruijn berättar att han tycker om att fånga det roliga och absurda i vardagen.

– För att få bra bilder behöver man inte så mycket mer än att inse att världen är full av konstigheter, och en enkel mobilkamera, säger han.

Den sista vinnaren är Brendan Lynch som tog bilden i kategorin ”My citys magic". Han berättar att det var en ögonblicksbild.

– Jag och min flickvän Sofia satt på ett tåg i Kapstaden på väg hem efter en dag på sjön. Jag bär alltid min kamera med mig och tog upp den och fångade ögonblicket.

Brendan Lynch drömmer om att bli fotograf och hoppas att vinsten i Metro Photo Challenge ska ta honom en bit på vägen.

– Det här är ju en av de största fototävlingarna i världen och det känns helt fantastiskt att ha vunnit bland så många andra. Det här gör mitt år.

Urban Brådhe poängterar att juryarbetet varit långt ifrån enkelt.

– Vi var sex stridiga viljor och man fick verkligen argumentera för sin sak. Men det är också så att en bild man inte haft som favorit från början kan växa. Juryn var kompetent och rolig, vi var olika men enades och är fortfarande vänner. 

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro