ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Se brandkårens dramatiska film inifrån storbranden

Karl Enn Henricsson · 14 Jun 2018
Uppdaterad 14 Jun 2018

Under en vecka härjade elden i skogen längs en flera kilometer lång järnvägssträcka. Nu släpper räddningstjänsten en dramatisk video inifrån storbranden.

klar

Artikellänk är kopierad

Under den senaste tiden har inte minst Värmland drabbats svårt av skogsbränder.I slutet av maj bröt en brand ut vid Asphyttan i Filipstads kommun. Nu släpper räddningstjänsten video från storbranden.

– Vi har åkt längs banvallen och dokumenterat. Det handlade om en sex och en halv kilometer lång sträcka. Branden var två kilometer som bredast, säger Peter Karlsson, räddningsledare vid Bergslagens räddningstjänst.

quotation startVi misstänker att branden startade på grund av gnistor från tåghjulquotation end

Ett stort antal brandmän och fyra helikoptrar deltog i släckningsarbetet. Först efter en vecka kunde insatsen avslutas. Då hade uppskattningsvis mellan 250 och 300 hektar eldhärjats.

– Vi misstänker att branden startade på grund av gnistor från tåghjul, och det här är polisanmält, säger Peter Carlsson.

Säkerhetschefen vid tågbolaget Green Cargo har meddelat att en viss vagnstyp ska tas ur trafik, med anledning av att den kan ha orsakat bränder.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro