ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Se den du ska träffa på jobbintervjun – före

Tomas Lundin · 22 Okt 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ovan: En film från Ineed som beskriver deras videotjänster för jobbsökare och företag.

Okej, du vet vilken omsättning företaget du sökt jobb på har, men vad har de för kaffemaskin? Och funkar det att komma i jeans? Med Jobbfilm kan du smygtitta på kontoret och den du ska träffa innan du går på intervju.Som metrojobb.se skrivit om flera gånger är videopresentationer och videointervjuer en stark trend. Stockholmsföretaget Ineed har spelat in videopresentationer med jobbsökare i flera år och j satsar nu också på filmade platsannonser där företagen kan presentera sig själva på ett litemer avslappnat sätt än i jobbannonsen.Kandidaterna kan se de korta presentationsfilmerna inför en inbokad intervju, eller om de bara är nyfikna på om det verkar vara ett ställe de skulle kunna jobba på.– Vi har intervjuat och filmat säkert tusen personer och många har exakt samma frågor när de ska på en intervju. Vem ska jag träffa? Hur ser det ut? Vad är det för klädkod?, säger Stefan Lidén, vd för Ineed.Även om det finns många utan jobb i Sverige är konkurrensen om duktiga medarbetare stor. Därför är det viktigt för företagen med "mjuka" lockbeten utöver hårda som lön och arbetsuppgifter.

Tanken är inte att göra en reklamfilm, utan en video som visar hur det ser ut en vanlig dag med vanliga medarbetare i sina vanliga jobbkläder. För att videon ska bli så verklig som möjligt får företagen så kort tid att förbereda sig som möjligt, ofta bara en dags varsel. Själva inspelningen tar en halvtimme.– Vi vill inte ha en vd som står och pekar på siffror till musik. Det är bättre att få fram stämningen på arbetsplatsen, kanske den trevliga känslan på after worken.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro