ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Se glädjeexplosionen när sjuka barnen får testa VR-glasögon

Aron Andersson · 8 Dec 2015
Uppdaterad 9 Dec 2015
”I'm on top of the world!”

”I'm on top of the world!” Foto: Skärmdump


Barnen får inte lämna sjukhuset – men de får uppleva världen med hjälp av Virtual Reality. Här är videon som visar de känslosamma reaktionerna som tekniken framkallar.

klar

Artikellänk är kopierad

”Jag är högst upp i världen!” utbrister ett av barnen på sjukhuset C.S. Mott Children Hospital i Ann Arbor, USA, när han får testa Virtual Reality, VR, för första gången. Det här klippet visar hur tekniken kan förflytta människor, och vilken betydelse det kan ha för någon som är fast på sjukhus.

►LÄS MER: Kliv rakt in i flyktingkrisen

Specialister på barnsjukhuset använder VR för att patienterna ska kunna få uppleva saker som för några år sedan var omöjliga i sjukhusmiljön. Den här videon visar bland annat hur de åker berg- och dalbana med hjälp av ett par VR-glasögon.

– Det var så realistiskt, det kändes så verkligt och du kunde titta överallt, det kändes som att du tog på saker och det kändes som att vara i rummet på riktigt, säger en av pojkarna som får testa tekniken.

►LÄS MER: Så kommer vi att ha sex i framtiden

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro