ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Se Nasas nya bilder från Mars – visar fem år på planeten

Filip Joelsson · 31 Jan 2018
Uppdaterad 31 Jan 2018
En av bilderna som Curiosity tagit under sig resa på Mars.

En av bilderna som Curiosity tagit under sig resa på Mars. Foto: NASA


2012 skickade NASA upp fordonet "Curiosity" till Mars för att utforska planeten. Nu har rymdorganisation släppt nya bilder som visar farkostens fem år långa resa.

klar

Artikellänk är kopierad

I november 2011 skickade NASA upp farkosten ”Curiosity” i rymden i syftet att den skulle landa på Mars, för diverse provtagningar och allmänt utforskande av planeten.

Sedan augusti 2012, då den landade i Gale-kratern, har Curiosity bidragit med en hel del information som lett till ökad förståelse över omgivningarna på Mars.

Nu har NASA släppt helt nya bilder, tagna av Curiosity, som visar farkostens fem år långa resa.

Bilderna togs den 25 oktober 2017, när vädret var klart nog för att kunna överblicka de storslagna omgivningarna. NASA har i efterhand lagt ihop bilderna som Curiosity tog, för att på så vis kunna visa den fem år långa resan i en enda bild.

Curiosity kommer nu fortsätta sin resa på Mars i jakten på mikroorganismer på obestämd framtid. 2020 kan den komma att få sällskap av ytterligare en farkost. NASA planerar då att skicka upp ytterligare en, med arbetsnamnet ”Mars 2020”.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro