ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Se upp för nätklappsfällan

Tobias Sahlén · 22 Nov 2012
Uppdaterad 23 Nov 2012

Att handla från utländska e-handelssajter har blivit populärt och förväntas öka i jul-handeln. Men handlar du från länder utanför EU kan avgifter vid gränsen göra kost-naden på din order till en överraskning.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

Att handla inom EU är ofta enkelt och smidigt och skiljer sig inte så markant från att handla på svenska sajter. Köp från länder utanför unionen kan dock bli en dyrare historia än vad man först trodde. Tull, moms och expeditionsavgifter kan komma att läggas på vid införseln. Dessutom kan tullen gå in i försändelsen om de misstänker att alla varor inte deklarerats på rätt sätt vilket kan fördröja försändelsen ytterligare.

Sex av tio svenska nät-shoppare uppger att de någon gång köpt prylar på andra e-handelssajter än de svenska.

Enligt Postens e-handelsexpert, Arne Andersson, är det varor vi köper från svensk e-handel som också köps från utlandet – kläder, skor och hemelektronik. Populära länder att handla från är England, USA och Tysland.

– Utbudet är den stora orsaken till att man väljer att handla utomlands, man letar efter något som inte finns i Sverige. Därefter kommer priset, vissa varor går att hitta betydligt billigare utomlands, säger Arne Andersson.

Han påpekar också hur viktigt det är under julhandeln att kolla leveranstiderna noga.

– Oftast tar det längre tid att få en leverans från utlandet så undersök gärna om försäljaren har spårningssystem för paketen. Är det bråttom brukar det gå att betala för en snabbare leverans, säger Arne Andersson. 

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro