ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Se världen – till häst

Maria Ullsten · 1 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

SIGHTSEEING TILL HÄST Allt fler upptäcker världen från hästryggen. De senaste tio åren har utbudet av ridresor exploderat. Och det är nästan bara kvinnor som åker.

– När vi startade som pionjärer för 15 år sedan var det en liten grupp entusiaster som åkte. Nu reser alla, från tävlingsryttare till familjer, säger Viveca Lord, som driver Häst- & Sportresor. Den andra stora svenska ridresearrangören heter Greenways Travel och har just fyllt tio år. Båda bolagen säljer ridresor över hela världen. – För tio år sedan var det främst Irland, med sina härliga strandgalopper, som gällde. Sedan ville många rida mellan vingårdarna i Bordeaux och slotten i Polen. Nu är Tunisien väldigt populärt. Där kan man bo på lyxigt strandhotell och rida på hingstar, säger Viveca Lord. Man kan också resa till USA eller Kanada och hjälpa riktiga cowboyer att driva boskap, rida på safari i Sydafrika eller genom våtmarken Pantanal i Brasilien. Lite billigare blir det att rida i Bulgarien, Rumänien och Turkiet. Båda arrangörerna erbjuder resor där man kombinerar ridning med att gå på spa eller spela golf. Det finns också resor som passar för sällskap med olika ridvana, där nybörjaren kan skritta på uteritt medan den vane ryttaren tränar hoppning i manegen.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Ullsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro