ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sebastian Larsson – äntligen given i startelvan

Leif Granlind · 4 Jun 2012
Uppdaterad 4 Jun 2012
Sebastian Larsson – äntligen given i startelvan

Sebastian Larsson – äntligen given i startelvan Foto: Scanpix


Utvecklingen går spikrakt uppåt för Sebastian Larsson. Han har väldigt hög status i Sunderland. Och i landslaget är han given i startelvan. Även om han själv inte vill erkänna det för Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är en avslappnad och pratglad Sebastian Larsson som möter Metro och övrig press i mixade zonen i Råsundas katakomber. 

Han pratade frisparkar, England, Ukraina och om hur hans egen roll i landslaget har växt.

Du är äntligen given i startelvan, hur känns det?– Ja, först och främst så ser jag mig inte som given i startelvan. Det är klart att jag har stora förhoppningar om att få spela. Men konkurrensen finns där. Får jag spela så är det klart att jag är väldigt nöjd med det men det gäller att prestera också.

Hur ser du på hur din status har utvecklats i landslaget?– Förhoppningsvis har den höjts. Och det beror väl på att man har blivit en bättre fotbollsspelare och det blir man ju av att spela fotboll på hög nivå. Och det hjälper att man får spela mycket i klubblaget.

Och du trivs i Sunderland?– Jag trivs utmärkt. Det kändes som rätt val för mig. Jag har inte mycket mer att säga än att jag trivs.

Vad kan ni jobba på högerkanten med Andreas Granqvist som relativt ny högerback där bakom?

– Vi förstår varandra ganska bra. Vi spelar ganska lika fotboll. Men självklart måste vi jobba på saker för att tajma både offensivt och defensivt. Men det är sådana detaljer vi får slipa på nu. 

Ni är många som kan slå frisparkar, Hur går snacket där egentligen? – Det där brukar falla ut väl ganska naturligt. Kantfrisparkar och hörnor är lite mer uppstyrt, sedan är det lite mer fritt om vem som ska slå. Det brukar ge sig ganska snabbt vem som tar de farliga frisparkarna. 

I vilka lägen tar du helst frisparkarna?– Jag tar dom i de flesta lägena, hehe, men självklart en fem, sex meter utanför straffområdet, lite till vänster, det är väl drömlaget.

Hur mycket bestämmer Zlatan i de här lägena?– Det är klart att han har mycket att säga till om. Det är våran bästa spelare. Våran lagkapten. Klart att hans ord väger tungt, absolut.

Hur bedömer du England, du som känner till deflesta spelarna i Premier League?– Som man alltid ska bedöma England, med stor respekt, väldigt många duktiga fotbollsspelare, individuellt. Klart att dom är svårbedömda som lag nu med ny förbundskapten och de har inte hunnit spela ihop ett lag än. Men tittar man på deras trupp så är det ju spelare som är med i alla de stora matcherna. 

Vilka för- och nackdelar finns det att möta värdnationen i första matchen – Kan man väl spekulera i hur mycket man vill, det finns både för- och nackdelar, som sagt. Men i och med att det är värdnationen som kommer de ha ett otroligt stöd. Men vi får försöka vända det till vår fördel genom att försöka vända publiken emot dom.

Vad behöver ni jobba på nu med bara några dagar kvar? – Det är väl allting, periodvis är det bra , men vi måste uppträda bättre och jämnare i EM. Och tajmingen, att vi kommer som ett lag när vi går fram, och att vi gör det trångt för motståndaren i försvarsspelet.

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Granlind
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro