ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Seger för man i avställd husvagn

Jonas Andersson · 19 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

BORÄTT. Länsrätten ger en bostadslös man i Malmö rätt till socialbidrag för hyran av en husvagn. Stadsdelsfullmäktige Kirseberg (SDF Kirseberg) har tidigare nekat mannen bidrag med hänvisning till att husvagnen, som är från 1960-talet, är belagd med körförbud och oskattad. Dessutom har SDF Kirseberg haft invändningar mot husvagnens uppställningsplats och hyreskontraktet – hyran för husvagnen ska betalas tre månader i förskott och uppsägningstiden är endast ett dygn.

Den bostadslöse saknar både körkort och bil och har därför hävdat att det inte har någon betydelse att husvagnen är avställd – han kan ju ändå inte flytta den, menar han.Länsrätten väljer att gå på mannens linje. ”Enligt länsrättens mening utgör de förhållandena att husvagnen varit belagd med körförbud och resterat för skatt samt inte varit uppställd på särskilt anvisad plats som sådana inte skäl för att vägra bistånd till kostnad för boende i husvagnen”, står det i domen.

Länsrätten påpekar dock att det av utredningen inte framgår om hyran på 3 500 kronor i månaden för husvagnen är skälig. Därför bollar rätten tillbaka ärendet till SDF Kirseberg för vidare utredning.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro