ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Segerfesten kom av sig i Hovsjö

Ulrica Widsell · 28 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Raad Jirjis.
Raad Jirjis.Foto: Urban Brådhe

Tomma ölburkar står fortfarande kvar på borden efter segerfesten när Metro är på plats i Hovsjö dagen efter branden. Stora delar av Assyriska föreningens lokaler i Hovsjö i Södertälje totalförstördes i en brand natten till i går. Polisens brottsrubricering är grov mordbrand.

Efter fotbollsklubbens matcher brukar supportrarna träffas här. – Min kusin skulle gifta sig här på lördag. Det finns inte ord. Det här är som ett andra hem, säger Nipur Masso, 21, till Metro.

Det här var andra storbranden i Hovsjö på kort tid. I augusti förstördes Hovsjöskolan i en misstänkt anlagd brand. – Det finns ingen koppling i nuläget till andra bränder. Vi jobbar helt förutsättningslöst säger Lars Åkerblom, Södertäljepolisen.

Assyriska föreningen har haft café, aktiviteter och fester i lokalerna. – Det är förskräckligt och chockerande, säger Maha Chamoun, ordförande i föreningen.

Bland fotbollssupportrarna finns oron att branden har samband med matchen.– Det var ett sabbotage vid en match i våras. Tanken finns där, säger Raad Jirjis, säkerhetsansvarig i klubben.

Polisen gjorde teknisk undersökning på brandplatsen i går.

Ingen person skadades i branden.

klar

Artikellänk är kopierad

Ulrica Widsell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro