ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Segeryra Joakim och Joel

Henry Lundholm · 7 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
– Jag tror att det finns många olika element i vårt bidrag som gör att äldre kan tycka att våra texter är lite roliga, att musikfolk känner att vi gör något hyfsat avancerat och att vanlig poppublik tycker att det vi gör är bra, säger Joel Humlén. 

– Jag tror att det finns många olika element i vårt bidrag som gör att äldre kan tycka att våra texter är lite roliga, att musikfolk känner att vi gör något hyfsat avancerat och att vanlig poppublik tycker att det vi gör är bra, säger Joel Humlén.  Foto: Henry Lundholm


De har vunnit Metro Music Challenge

klar

Artikellänk är kopierad

Över 60 av Joakim och Joels vänner stod i publiken i går när Metro Music Challenges vinnare korades. Duon vann, tumlades om och har nästan skrivit klart debutskivan.Joakim Linder och Joel Humlén hade lagt bandet på is men skickade in ett av de 1 800 bidrag som droppade in till Metro Music Challenges jury. Nu har lyssnarna sagt sitt och efter rösträkningen blev det i går klart att soulduon vann tävlingen med låten ”Ser jag tjock ut i den här”.– Vi hade mentalt förberett oss på att vi skulle förlora. Vi ville inte känna att stämningen mellan oss skulle bli dålig efter en förlust. Vi hade bestämt oss för att Eric Hassle var vinnaren, säger Joel Humlén, 20.

Förstapriset i Metro Music Challenge är bland annat en marknadsföringskampanj värd 3,5 miljoner kronor. Joakim och Joel kan bara jubla. Dess­utom har duon varit i samma stad i en månad, så debutplattan är nästan färdigskriven.– Jag flyttar till Stockholm nu. Det känns lite dumt att flytta tillbaka, säger Joakim Linder, 20.Han läser jazz i ­Ljungs­kile men har bestämt sig för att hoppa av utbildning­en för att satsa på en karri­är i storstaden tillsammans med Joel, som läser musik i Stockholm.

Vad säger era vänner om det här?– Vi har märkt att vi har extremt många vänner. Vi har försökt plocka röster lite diskret. Vi har inte gått ut på stan med lappar utan ringt runt till kompisar som har försökt få folk att rösta.

Vad tycker ni om motståndet i tävlingen?– Sjukt bra. Jag skulle kunna köpa skivor av både Hassle och Royal Republic, säger Joakim.

klar

Artikellänk är kopierad

Henry Lundholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro