ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Seinabo Sey inför Globen-spelningen: Min största idol gästar”

Gustaf Larsson · 27 Sep 2018
Uppdaterad 27 Sep 2018
Seinabo Sey är redo för sitt största gig någonsin.

Seinabo Sey är redo för sitt största gig någonsin. Foto: Pressbild/IBL


Med ett nysläppt album kommer Seinabo Sey att ta sig an utmaningen att uppträda i Globen. Hennes största gig någonsin. Jag har samma känslor som när jag var liten, fast på ett bra sätt”, säger hon till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

När Seinabo Sey släppte sin första singel, ”Younger”, 2013 förstod de flesta – kritiker som fans – att det på långa vägar inte var det sista vi skulle få se av henne. Fem år senare har hon precis släppt sitt andra, redan nu hyllade, album ”I´m a dream”.

– Det känns konstigt att säga att det är min ”mest personliga platta hittills”, eftersom att det bara är min andra skiva. Men jag har försökt att vara så personlig och ärlig som bara möjligt. Jag tänkte mycket på att använda ordet ”jag” istället för ”vi” när jag skrev den.

Varför då?

– Ja, men om man sjunger med så blir det då lättare att känna igen sig texten. I min låt ”Breath” sjunger jag rader som ”I’m beautiful”, vilket gör att någon i publiken som sjunger med då förhoppningsvis själv känner sig vacker.

Hyllar sin pappa i ny låt

Seinabo Seys pappa Maudo, även han musiker, gick bort 2013. De två stod varandra nära och på senare år har Seinabo märkt att hennes sångröst mer och mer låter som sin pappas. I låten ”Never got used to” sjunger hon om saknaden efter honom.

– Han var min bästa kompis verkligen. Båda mina föräldrar har varit fantastiska med att jag ska kunna ha en karriär och hålla på med musik. De har förklarat för mig, båda två, att jag får göra vad jag vill, och att jag kan göra vad jag vill. Med det sagt har vi inte haft några ekonomiska förutsättningar för att det ska hända.

Under sina år som artist har Seinabo Sey turnerat i USA och Europa, spelat på Nobelfesten och gästat tv-program som ”Conan”. Efter ett långt arbete i studion är hon nu redo att bege sig ut på vägarna igen.

– I studion försöker man väcka en känsla av sig själv och förmedla den, men man kan aldrig få reda på om någon annan tycker att det är lika fett som en själv. Det är alltid viktigt att förstå att; ”just det – en annan kan sjunga med och känna någonting”.

”Jag har samma känslor som när jag var liten, fast på ett bra sätt”, säger Seinabo Sey inför Globen. Foto: Live nation/pressbild
”Jag har samma känslor som när jag var liten, fast på ett bra sätt”, säger Seinabo Sey inför Globen. Foto: Live nation/pressbild

Redo för Globen

Fredagen den 5 oktober gör hon sin största konsert någonsin när hon intar Globen. Med sig tar hon sin nya skiva och en av årets stora genombrottsartister, Umeå-rapparen Fricky.

– Jag har samma känslor som när jag var liten, fast på ett bra sätt. Det känns pirrigt och samtidigt kul, alla inblandade är otroligt peppade.

Hur rankar du denna spelning i förhållande till vad du har gjort tidigare?

– Det är absolut det största jag har gjort. Det är min största utmaning och det jag känner mig mest stolt över att ens få testa på att göra. Jag känner nog alltid så inför grejer, att man måste prova och våga göra det man är lite osäker på. När man väl gör det så är det en känsla som inte går att jämföra med någonting annat.

Du gästade Håkan Hellström på Ullevi och för någon månad sedan First aid kit på Popaganda. Vad gör de den 5 oktober?

– Haha, jag kan tyvärr inte säga ja eller nej om någonting. Men gäster blir det och en av mina största idoler ska faktiskt komma dit. Så mycket kan jag säga.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Larsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro