ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Selfie med president Obama

Ellen Wennerström · 10 Dec 2013
Uppdaterad 10 Dec 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Under minnesceremonin för Nelson Mandela närvarade över 70 stats- och regeringschefer. Här tar USA:s president Barack Obama, Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt och Storbritanniens premiärminister David Cameron en selfie mitt under ceremonin.

Etikettexperten tycker att det är kul att se att de är som vanliga människor.

– Så länge ingen annan som inte vill vara med kommer med. Det är trots allt en minnesstund, hade de däremot gjort det under en begravning då hade jag reagerat. Det är egentligen en glädjens stund så det tycker jag är helt ok, säger Mats Danielsson, Etikettdoktorn.

Metro har tidigare rapporterat om andra etiskt tveksamma selfies. New York Post skrev tidigare under hösten om en kvinna som blev vittne till ett självmordsförsök på Brooklyn Bridge och knäppte en selfie framför den suicidala mannen på broräcket. När kvinnan konfronterades av tidningen blev hon kameraskygg och flydde fältet. Mannen räddades av räddningspersonal.

Ordet selfie myntades 2005 och definieras som ett fotografiskt självporträtt som tas med en handhållen digitalkamera eller mobiltelefon. Oxford English Dictionary utsåg begreppet selfie till årets ord 2013.

Enligt en undersökning som kameratillverkaren Samsung har gjort utgör 30 procent av alla bilder som tas av personer i åldrarna 18- 24 år av selfies. LÄS MER: Kvinna tog selfie med självmordsbenägen i bakgrunden”Selfie” är årets ordVarmkorv eller ben – här är nya trenden

klar

Artikellänk är kopierad

Ellen Wennerström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro