ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Selfieförbud i Mumbai efter dödsfall

Malin Hansson · 12 Jan 2016
Uppdaterad 12 Jan 2016
Polisen förbjuder selfies på flera populära turismål i Mumbai, Indien.

Polisen förbjuder selfies på flera populära turismål i Mumbai, Indien. Foto: Alamy


Populära turistmål runt om i Mumbai förläggs med selfiefria zoner efter att en 18-årig kvinna dog när hon skulle ta en selfie.

klar

Artikellänk är kopierad

11 januari. Ett team av poliser och dykare letar efter kroppen av den 37-åriga hjälte som räddade livet på två flickor i Mumbai, Indien.
11 januari. Ett team av poliser och dykare letar efter kroppen av den 37-åriga hjälte som räddade livet på två flickor i Mumbai, Indien.

Polisen i Indiska storstaden Mumbai har identifierat 15 platser som de anser kan vara farliga. Platserna är bland annat ikoniska stranspromenaden Marine Driver och stranden Chowpatty beach Beach, som båda är populära turistattraktioner.

De selfiefria zonerna kom till efter att en 18-årig tjej drunknade när hon skulle ta en selfie med sina vänner förra veckan. Alla tre föll i vattnet och en av flickorna drunknade. Hennes kropp har ännu inte hittats, skriver BBC.

LÄS MER
Sköt sig själv när han skulle ta en "selfie"

En 37-årig förbipasserande man hoppade i vattnet för att rädda tjejerna, och lyckades få upp två av dem innan han själv sköljdens i väg. Under måndagen hittades hans kropp i en närliggande bäck, enligt AFP.

I september ska en japansk turist ha dött efter att ha ramlat ner för trappor i Taj Mahal.

Selfiefria zoner har tidigare bland annat införts på en hinduisk festival i Indien och på flera platser i Ryssland.

klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro